hyperventilatie?

  • #1

    Hallo,
    Ik heb soms last van dat m'n hart voor m'n gevoel opeens sneller gaat kloppen en dan adem ik anders en wordt ik benauwd. Daarna wordt ik heel duizelig en heb ik het idee of elk moment door m'n benen kan zakken. Alles wordt dan zwart voor m'n ogen. Dan ga ik altijd even zitten en langzaam zie ik weer wat en normaal ademen lukt dan ook weer. Daarna ben ik de hele dag misselijk en ik heb erge hoofdpijn.
    Is dit hyperventilatie?
    En wat kan ik eraan doen?

    Reageer
    #2
    Reageer
    #3

    Probeer bij een aanval van hyperventilatie niet in paniek te raken. Dit is moeilijk, vooral omdat de verschijnselen zo ernstig lijken. Om de klachten te stoppen moet u ervoor zorgen dat u weer genoeg koolstofdioxide in uw bloed heeft. Om dat te bereiken moet u langzaam en oppervlakkig ademen of uw adem lang inhouden. Op die manier ademt u minder koolstofdioxide uit.

    Het is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. In de praktijk kan het zijn dat het niet lukt om rustig of langzaam te ademen. Een effectief hulpmiddel kan dan een plastic zakje zijn. Als u een aanval van hyperventilatie heeft, houdt u dit zakje voor uw mond en neus. Als u ademt komt er veel koolstofdioxide in het zakje, dat u vervolgens weer inademt. Als het koolstofdioxide niveau weer stijgt, verdwijnen de symptomen binnen enkele minuten. Een andere manier is het ademen door een stuk slang. Doordat het inademen een stuk lastiger is, kunt u niet heel snel ademhalen.

    Reageer
Reageer op: hyperventilatie?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief