ongesteld en hartkloppingen

  • #1

    hoi

    ik ben 26 jaar en elke keer als ik ongesteld word of ben en ik lig lekker in mijn bed heb ik het idee dat mijn hart overslaat een heel raar gevoel alsof ik ook ineens heel snel wegval een beetje overdonderd gevoel is het.Ik heb dit nooit gehad maar ik heb wel veel stress.
    Komt dit vaker voor? het is alleen als ik ongesteld ben/word
    gr kim

    Reageer
    #3

    Hoi Kim,

    Een naamgenoot van je met precies dezelfde klachten. Zelf heb ik ook veel stress en ervaar ik hetzelfde.

    Ontspanning (of juist inspanning dmv sporten) helpt mij. Ik kan me erover heen zetten door niet toe te geven aan het paniekgevoel dat vanzelf komt opzetten.

    Voor het slapen gaan eerst wat lezen in bed kan jou mogelijk ook helpen.

    De klachten zijn bij mij overigens minder geworden na het stoppen van pilgebruik.

    Sterkte,
    Kim

    Reageer
    #4

    Hoi,

    Ik zag je berichtje en ik ben sinds januari gestopt met de pil en nu heb ik ook als ik ongesteld moet worden last van hartkloppingen ik weet ook echt niet hoe dit komt en kan er ook niet veel over vinden en het is echt heel erg vervelend.

    Groetjes Katy

    Reageer
    #5

    Ik heb precies het zelfde soms wordt ik er echt bang van. Gisteravond heb ik de hele avond er last van gehad. Kon er niet van slapen. Mijn man heeft er naar geluisterd en idd sloeg hij steeds over of sneller.

    Reageer
    #6

    Hoi dames ik heb ook steeds als ik ongesteld moet worden of ben net of ik het hart in de keel heb zitten verschrikkelijk naar gevoel mijn dokter zegt dat het komt Door de hormonen nog iemand hier met de zelfde klachten?

    Reageer
    #7

    Ik ken het verschijnsel op zich niet bij menstruatie. Weet wel dat voor een goede hormoonwerking allerlei vitaminen, mineralen en andere stoffen nodig zijn, zoals bijvoorbeeld magnesium en vitamine B/B12. Tekorten aan die stoffen kunnen op zich al klachten als de jouwe teweegbrengen. Ook heb je bepaalde vetzuren nodig voor je hormonen. Zou je moeten uitzoeken wat je precies nodig hebt.

    Reageer
    #8

    Ik ben blij dat anderen dit ook herkennen ben nu bijna 25 en heb wel een hart ritme stoornis en helaas hoe positief ik ook ben heel veel stress in mijn leven gehad en nog maar als ik op internet kijk zie ik staan overgang.. maakt mij best bang want je weet niet wat er speelt..
    Heb het echt extreem al 2 weken van te voor dat het echt extreem toe neemt en mij ook echt geen rust geeft, dit is echt in de rust en wacht nu op een brief van de cardioloog...

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Als je echt een hartritmestoornis hebt kunnen er tekorten in je lichaam een rol spelen, onder andere magnesium. Voor wat de hormonen betreft, veel vrouwen hebben te maken met oestrogeendominantie, dan is het oestrogeen relatief te hoog ten opzichte van het progesteron. Weet niet of je klachten daarmee te maken hebben. Gebruik zelf natuurlijke progesteroncrème voor andere klachten. Over oestrogeendominantie genoeg te vinden op internet en wat je er aan kan doen.

    Reageer
    #11

    Ik heb precies de zelfde klachten sinds 2dgn ik ben ongesteld,daarom ben ik ff gaan google of meerdere vrouwen last hbn,nu ben ik wel gerust.is wel vervelend gevoel,ben zelf hartfilmpje laten makn,maar helaas niks,dus het is de menstruatie periode dan.dit gevoel heb ik de 2ekeer gekregen ,maar hb wel niet elke menstruatie zo een gevoel.

     

    Reageer
    #12

    Ik heb precies de zelfde klachten sinds 2dgn ik ben ongesteld,daarom ben ik ff gaan google of meerdere vrouwen last hbn,nu ben ik wel gerust.is wel vervelend gevoel,ben zelf hartfilmpje laten makn,maar helaas niks,dus het is de menstruatie periode dan.dit gevoel heb ik de 2ekeer gekregen ,maar hb wel niet elke menstruatie zo een gevoel.wat kan er gedaan worden.

     

     

    Reageer
    #13

    Hoi dames ik lees hier dat er veel dames er
    Last van hebben hartkloppingen tijden menstruatie, zeer vervelend gevoel ik heb hier ook vaak naar dokter moeten gaan alle onderzoeken gehad men bleek dat het mijn hormonen is echt eng k heb dit soms voor in ongesteld word en ook tijdens gelukkig niet elke maand maar is echt eng je denkt dan meteen negatief en bang gevoel en k krijg dan paniek aanval echt eng als iemand dit leest en heeft er nog steeds last van kan je mij toevoegen op snap asmake
    Gr

    Reageer
    #14

    Hoi,

    Helpt ontzettend om te lezen dat ik niet de enige ben.

    Dit put mij uit, geeft zoveel stress. Indd nu bekend met een ritme stoornis en overslagen. Heb er geen controle over. Merk laatste maanden dagen voor menstruatie toename klachten. Krijg er angst en paniek van. Bang om dood te gaan. Ben nog een mama van jonge kinderen. Wil graag magnesium enz proberen maar bang voor weer andere bijwerkingen of ritme erger.

    Groetjes

    Mali

    Reageer
    #15

    Jullie hoeven helemaal niet bang te zijn dames. Hartoverslagen zijn heel normaal en totaal niets ernstigs. Ik heb al sinds men 14e last van hartritmestoornissen, ben nu 30. September vorig jaar heb ik zoveel last gehad dat ik naar de huisdokter ging en hij belde spoed op omdat hij niets kon doen voor mij. Op spoed uren lang hartslagen tot 180 in rust. Uiteindelijk dubbele dosis betablokkers. Dat hielp maar ik was zo bang dat ik dood ging. De dokter had onmiddellijk een afspraak laten maken met de cardioloog. De cardioloog zei dat ik een extra verbinding had naar men hart en dat deze moest weggebrand worden.

    Zo gezegd zo gedaan, maar door het coronavirus werd men operatie uitgesteld. Dus uiteindelijk op 28 december 2020 mocht ik gaan voor een ablatie. Ik was zoooo bang! En het duurde 3 uur in totaal. Maar nu paar maanden erna ben ik super blij dat ik het gedaan heb. Niks meer van die hartritmestoornissen. Alleen wanneer ik bijna men regels moet krijgen heb ik veel hartoverslagen. En ik wil jullie geruststellen dat daar niks mis mee is, de dokter zei me dat ook. Het voelt gewoon eng. 🙂

    Reageer
Reageer op: ongesteld en hartkloppingen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief