Steken

 • #1

  Alleen bij een vette of gefrituurde maaltijd krijg ik binnen 10 min steken in de rechterbovenbuik en de schouderblad. Vervolgends in nog geen half uur tijd zit ik op de wc door darmkrampen. Gal, maag? Wat zou het kunnen zijn?
  (Heeft geen zin om naar de arts te gaan tenzij ik pas koorts krijg..)

  Reageer
  #2

  dat zal dan je darm zijn. probeer dus voedsel dart de klachten veroorzaakt zoveel mogelijk te vermijden

  Reageer
  #3

  Nu vandaag toch maar ander vet geprobeerd, en alweer last (ja dom ik weet het)
  Ik heb een paar dagen terug witte ontlasting gehad, het leek spierwit in ieder geval. Dus ik had de arts gebeld en er was geen reden tot zorgen. Maar het zit me niet lekker, heb ook al een paar keer hevige pijn gehad van 10 min tot 1 uur met een paar dagen daarna lichte na weeen, alsof ik uit elkaar getrokken in de eerste minuten.
  Hoe kan ik het beste een verwijzing vragen voor de gal? Ik durf het niet zo goed omdat ik dit zelf niet nodig acht, maar de pijn is echt heel erg intens als die aanwezig is. En mocht ik gewoon altijd vetloos eten, zou het dan vanzelf over kunnen gaan?

  Reageer
  #4

  Ga naar de huisarts en vraag een verwijzing voor de MDL arts

  Reageer
  #5

  Ik heb een verwijzing gekregen.
  Komende week bloedprikken en een echo laten maken van de buik, ze vermoeden galsteen(en)
  Als hij/zij niks vind dan krijg ik verder onderzoek. Hopelijk word de pijn eindelijk opgelost. Ben erg blij dat er wat aan gedaan word! Liep al zeker 3 jaar met vage klachten die alsmaar erger werden, en nu is het gewoon echt een ramp met eten. Moet goed opletten anders heb ik weer heftige scherpe pijn/kramp

  Nog bedankt voot het reageren

  Reageer
  #6

  er was niets raars te zien op de echo, geen galsteen maar ook de rest was goed. Maar toch blijf ik een soort koliep pijn houden die ineens op komt zetten als ik iets eet wat te vet is. Zou het kunnen dat mijn darmen dit dan toch veroorzaken? En zou het kunnen dat de darmen tegen het middenrif aan kunnen drukken? Ze vermoed wel pds omdat alles er gewoon goed uitziet. Mijn arts dacht een paar jaar terug dat ik een klein breukje in het middenrif had door ineens benauwdheid en maagzuur. Maar hadden ze dat dan ook niet op de echo moeten zien? Of gaat dat alleen met een gastroscopie?heb er namelijk niks van gehoord. Ik stress veel en ben angstig omdat het soms op hart problemen lijkt (pijn begint daar in de buurt maar eindigd daarna ook met aanvallen op de wc waarbij ik bijna van me eige af val van de pijn)

  Reageer
  #7

  PDS dus

  Reageer
Reageer op: Steken
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief