Schaamte met vragen

 • #1

  Hoi, ik ben 28 en sport al mijn leven en ben gezond. Ik heb 189 en weeg 75KG, alleen heb ik dus, ondanks dat ik let op suikers/vetten dat ik niet “buikvet” kwijtraak. Soms zit ik gewoon wekelang om 1800 calorieen, max 30gr vet en suiker en maar 50 gram koolhydraten.

  Ik val ook dus niet in gewicht af, dus mijn vraag is, iemand zei dat er oom iets mis kan zijn. Moet ik bloed prikken bij huisarts? Zo ja wat moet ik vragen om te kijken waarom ik meer en meer vet krijg rondom buik? Ben by fysio geweest voor vet percentage en hij vondt frapant dat ik alleen bij me buik heb, rest is droog

  Reageer
  #2

  Dit zegt vaak dat je iets doet waardoor jouw lichaam het nodig vindt om vet te sparen op een bepaalde plek.

  Dat gebeurt soms als je net te weinig binnen krijgt om spieren van voldoende eiwitten/koolhydraten te voorzien. Dan spaar je dit als reserve en is het waarschijnlijk dat je eerder wat spiermassa hebt afgebroken.

  Hoe tegenstrijdig het ook klinkt, je zult wat meer moeten eten, en tegelijk je spieren wat meer moeten trainen. Die spieren gaan dan de extra calorieen verbranden. Naarmate zij meer voeding krijgen is je lijf gerustgesteld om wat buikvet af te laten nemen.

  Reageer
  #3

  Ga dan idd eens naar de huisarts

  Reageer
  #4

  Voor een gezond gewicht is je hormoonhuishouding belangrijker dan aantal calorieën. Gaat ook eerder om de vetverbranding dan zogenaamd calorieën verbranden. Langzame koolhydraten en resistent zetmeel zijn wel beter dan snelle koolhydraten. Oplosbare vezels werken gunstig voor je bloedsuikerspiegel. Een natuurgenezer zou eventueel kunnen kijken naar je hele gezondheid en hormoonhuishouding.

  Reageer
Reageer op: Schaamte met vragen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief