Lymfeklier lies

  • #1

    Goedeavond,

    Ik heb 6 maanden geleden een echo laten maken van mijn liezen bdz omdat ik duidelijk voelbare klieren heb in mijn liezen. De uitslag was goed. Het waren normale lymfeklieren.
    Nu vroeg ik mij alleen af of dat dit ook normaal is;

    Ik heb sinds 2 dagen (toen heb ik het ontdekt tenminste) een omgezette klier in mijn linker lies, zo groot als een doperwt, hij voelt hard aan maar schiet alle kanten op, dus los van de huid. Hij was eerst wat gevoelig bij aanraken maar nu niet meer.
    Ik heb verder geen wondjes of iets anders in die regio. Alleen ben ik bekend met eczeem, dat heb ik op mijn billen en voor de rest alleen jeukklachten in die regio door het scheren van de bikinilijn.
    De klier voelt wel anders als de andere klieren in mijn liezen, omdat deze dus hard aanvoelt. Maar hij schiet dus alle kanten op als ik het aanraak. Hij is dus goed beweegbaar. Ik weet dat de huisarts mij eens vertelde dat dat juist een goed teken is.
    Nu ben ik niet perse verontrust, maar ik zou graag willen weten of dit normaal is voor een klier, dus de hardheid, het wegschieten e.d.
    En als ik 6 maanden geleden nog een echo gehad heb, is de kans dan aanwezig dat dit kliertje niet goed zou kunnen zijn?

    Alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    Dat is dan toch een onschuldig verschijnsel. Gevolg van: Alleen ben ik bekend met eczeem, dat heb ik op mijn billen en voor de rest alleen jeukklachten in die regio door het scheren van de bikinilijn.
    Probeer er wel zo veel mogelijk vanaf te blijven.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor uw reactie.

    Zijn er nog bepaalde dingen waar ik op moet letten mocht de klier blijven of wanneer ik aan de bel moet trekken bij mijn huisarts?

    Reageer
    #4

    Als zo groot ( diameter meer dan 1,5 cm) hard en pijnlijk is, moet je er even naar laten kijken

    Reageer
Reageer op: Lymfeklier lies


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief