partner gamed gemiddeld 3 uur per dag

 • #1

  Mijn partner (31 jaar) is enkele maanden geleden begonnen met een online spel dat hij met enkele vrienden speelt. Het begon onschuldig en ik maakte me weinig zorgen. Door de corona-maatregelen was er nu eenmaal weinig anders te doen. Ik game daarnaast zelf ook wel eens graag dus ik begreep zijn interesse in het spel.

  Intussen zijn we een half jaar verder en speelt hij dit spel nog steeds bijna dagelijks: voor en na zijn job, weekends, verlofdagen, ... Ik moet echt aan hem sleuren om af en toe eens buiten te komen. En als we dan toch eens op uitstap gaan, rent hij meteen na thuiskomst weer naar zijn computer. Omdat het een online spel is, kan ik via het platform zijn vooruitgang volgen. Ik kan dus ook zien hoeveel uur hij in het totaal speelt. Hij heeft bijna 600 speeluren op 6 maanden tijd, dat is 3 uur per dag als je elke dag speelt. Daarnaast speelt hij ook nog andere spelletjes en gamen we ook wel eens samen, dus ik wil niet weten op hoeveel de totale gametijd komt.

  Ik begin me er steeds meer aan meer aan te ergeren. Een tijdje geleden heb ik eens aan hem gevraagd om vaste avonden af te spreken dat hij niet zou gamen en we samen kunnen doorbrengen. Hij koos ervoor om dat dan op twee weekavonden in te plannen. In plaats van tot 23:00 te gamen, stopte hij dan om 21:00 zodat we nog een filmpje konden zien. Dat heeft hij maar enkele weken volgehouden omdat er soms iets op andere dagen tussenkwam waardoor hij niet kon gamen en dat dan op onze avonden moest inhalen.

  Als ik tegen hem zeg dat ik me zorgen maak, wordt hij kwaad. Dan zegt hij dat hij veel stress heeft en niets anders heeft om naar uit te kijken. Dat is het net, ik maak me zorgen om zijn mentaal welzijn en denk niet dat het vele gamen eraan helpt. Hij is een volwassen man dus meer kan ik nu eigenlijk niet doen. We hebben ook altijd een fijne relatie gehad en dat wil ik niet op het spel zetten voor een lastige periode. Wat moet ik hiermee?

  Reageer
  #2

  Hey,

  Je zegt zelf dat hij een volwassen man is......praat er met hem over.

  Geef aan hoe jij je er bij voelt en dat jullie relatie erdoor veranderd is en dat jij daar mee zit. Het klinkt misschien hard maar geef hem de keus: of zn gedrag veranderen of het risico lopen dat het jullie relatie kapot maakt. Uit zijn reactie kun je dan toch opmaken hoe goed jullie relatie echt is......

  Groetjes Suzan

  Reageer
  #3

  3 uur per dag valt relatief mee. Bedenk dat je gemiddeld 16 uur per dag wakker bent en dat je hiervan 3 uur op een dag besteedt aan je hobby.

  Dat het een constante is waarbij hij elk moment mogelijk direct naar zijn game gaat begint wel een beetje als een verslaving te klinken, helemaal als hij kwaad reageert wanneer jij je bezorgdheid uitdrukt.

  Wat ik zou doen is met hem praten om er achter te komen of het daadwerkelijk om een obsessie of verslaving gaat of dat hij oprecht gewoon veel heeft aan deze stress ontlading op een dag. Hij is tenslotte volwassen zoals je zelf benoemd.

  Succes

  Reageer
Reageer op: partner gamed gemiddeld 3 uur per dag
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief