nachtelijk zweten

 • #1

  Beste

  Ik heb dagelijks last van hevige zweetaanvallen.  Enkel 's nachts, overdag heb ik daarentegen vaak een koude gevoel.  Het zweten is zo erg dat mijn nachtkledij kletsnat is, over heel mijn bovenlichaam zweet ik en mijn handen lijken uren in water te hebben gezeten.  Het verstoort mijn slaap (ik moet een paar keer opstaan 's nachts om een douche te nemen). Mijn bloedwaarden zijn nochtans ok.  Ik heb enkel Hashimoto (verhoogde antistoffen schildklier) en neem betablokkers tegen soms oncontroleerbare hartkloppingen.  Ook neem ik Zoely-pil.  Volgens de dokter is het gewoon hormonaal.  Maar dit is echt niet normaal, alsof mijn lichaam vecht tegen iets/koorts maakt....  Weet u raad?

  Reactie
  #2

  Hoe oud ben je?

  Reactie
  #3

  49 en volgens de tests van mijn gynaecoloog zeker nog niet id menopauze.

  Reactie
  #4

  Dan zal het toch hormonaal zijn. Maar dan wellicht vanuit je schildklier

  Reactie
  #5

  Vreemd want mijn tsh en schildwaarden zijn normaal. Behalve de toename van mijn antistoffen en de noduli (kleine knobbels). Medicatie (euthyrox) is om die reden niet nodig, vindt de endocrinoloog. Maar ik ga het bij mijn volgend bezoek binnenkort toch zeker vermelden.

  Ergens denk ik ook dat dit klein vlinderorgaan idd de oorzaak zou kunnen zijn, van mijn heftig zweten s nachts alsook zelfs van mijn hartkloppingen.

  Jammer dat de artsen hier,  dat tot op heden echt niet weten te verklaren...

  Reactie
Reageer op: nachtelijk zweten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief