Bewegingsziekte of iets anders?

 • #1

  Goedemorgen,

  Al enkele jaren kamp ik met een soort vorm van duizeligheid. Het begon rond mijn 18e met af en toe licht in mijn hoofd, maar is nu 8 jaar later bijna dagelijks aanwezig.
  Het ergst wordt de duizeligheid op de volgende momenten:
  - In een vliegtuig tijdens opstijgen en wanneer de daling ingezet wordt. Hierdoor vlieg ik inmiddels niet meer aangezien het voelt alsof als het bloed uit mijn hoofd trekt en ik tegen de vlakte zal gaan.
  - In de lift en op een roltrap. De 40 passen na het verlaten van een lift of roltrap voelen alsof ik een week op een boot heb gezeten
  - Op een boot zonder uitzicht naar buiten
  - In een restaurant met bijvoorbeeld een wiebelende tafel of stoel
  - Wandelen over een steiger of langs golvend water
  - Maar ook wel eens op random momenten bij het zitten aan tafel oid. Vaak wel wanneer ik net mijn hoofd heb omgedraaid.
  - Of na een dag lang stilzitten op de bank om vervolgens 's avonds toch weer wat te gaan doen. Mijn nek voelt dan ook heel stijf aan.

  Ook kan ik er heel slecht tegen als een auto stilstaat na lange tijd achter elkaar doorgereden te hebben. Op zich kan ik heel goed met deze klachten leven, maar ik merk dat het vooral lastig wordt dat het bijna altijd aanwezig is. Ik krijg een soort drukkend gevoel naast mijn neus en op mijn voorhoofd en ben soms even helemaal de oriƫntatie kwijt. Als ik dan loop voelt het alsof ik op watten loop. Ik ben dan af en toe ook bang om flauw te vallen, terwijl dat nog nooit gebeurd is. Zo voelt het alleen af en toe wel als het heel heftig is.

  Het vervelendste vind ik dat ik het vliegen daarom nu vermijd. Voor de rest vermijd ik niks, waardoor ik hiermee ook nog niet naar de dokter ben geweest. Ik ben wel eens naar de huisarts geweest voor iets anders, die druk bij mijn trommelvliezen heeft gezien waardoor ik nu iedere dag Fluticasonpropionaat gebruik.

  Ik heb een gigantische naaldenangst en dat weerhoud me ook van het door laten verwijzen. Het lijkt me echter heerlijk om gewoon een dag op werk te zijn of dagje uit zonder de duizelingen.

  Ik ben heel benieuwd of iemand dit herkent. Vanuit mijn omgeving krijg ik weinig herkenning. Wat raden jullie aan om ermee te doen? Alvast bedankt voor de reacties!

  Reactie
  #2

  Ga met die klachten naar de huisarts en bespreek het

  Reactie
Reageer op: Bewegingsziekte of iets anders?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief