Draaiduizeligheid / duizeligheid al 6 maanden 24 uur per dag

  • #1

    Ik ben op zoek naar ervaringen en adviezen. Bij deze mijn verhaal.

    Symptomen:
    1. 24 uur per dag hevig duizelig, de wereld om mij heen beweegt van links naar rechts, hou amper evenwicht bij staan of lopen, het voelt alsof de grond beweegt, of ik op een boot zit, de hele dag. Objecten waar ik naar kijk lijken te trillen en zie wazig.
    Ik kan niet tot moeilijk lopen, maximaal 5 minuten staan, en zitten maximaal 30 minuten.

    2. Sinds vorige week vrij hard gerinkel in oor. (tinnitus)

    3. Lichaam trilt van binnen.

    4. Misselijkheid en oververmoeidheid (kortom, voel me erg ziek)

    5. Sinds 3 maanden aanvallen van hevige buikpijn welke kortdurend zijn.

    6. Druk gevoel in het hoofd en gezicht voelt alsof de huid strak is getrokken. Ook heb ik overal jeuk.

    6 maanden geleden aanvallen gehad van bijna flauwvallen met schokken, zweet, verhoogde hartslag benauwd. Dit is zeker 8 x geweest en hierop ben ik onderzocht door de cardioloog. Hier kwam niets uit. Second opinion cardioloog omdat ik sinds 6 maanden extreem duizeligheid bleef, uitslag wisselend hartritme maar dit kan niet de duizelingen veroorzaken.

    Bloedonderzoeken waren goed. (vit D B12 calcium ook goed)
    Bloeddruk was tijdelijk aan de lage kant (rond de 90 / 50) dit is nu goed. (120 / 80)
    Volgens de neuroloog was het spierspanning in nek, echter fysiotherapeut kan hier geen afwijkingen vinden.
    Een andere arts zei : Evenwichtsorgaan, echter de KNO-arts zei van niet.
    Huisarts denkt BPPD echter oefeningen (Epley) werken niet.

    Ik wil hier nog aan toevoegen, zodra ik ga liggen verdwijnt de duizeligheid bijna.

    Is er iemand met soortgelijke ervaringen ?
    Wat is er uitgekomen bij onderzoeken ?

    Reageer
    #2

    Ik zou beginnen met factoren als voeding en voedingstekorten. Veel mensen eten teveel snelle suikers, wat zorgt voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel, wat ontregelingen kan geven in je hormonen en neurotransmitters en vele klachten kan geven. Beter bij elk eetmoment zorgen voor complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, vetten en vezels, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Een los koekje of fruit kan dus pieken geven in je bloedsuikerspiegel. Fruit bijvoorbeeld beter combineren met wat eiwit en vet, zoals bijv yoghurt. Stapels brood eten is dus ook niet zo aan te bevelen.

    Eventuele medicatie kan ontregelend werken. En verder is het zo dat mensen die weinig vlees eten bepaalde stoffen tekort kunnen komen, zoals creatine en carnitine en diverse vitaminen en mineralen.

    Daarnaast kunnen diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren meehelpen je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en de insulinegevoeligheid helpen te verbeteren. Denk aan stoffen als magnesium, zink, vitamine B C en D en omega 3.

    Verder kunnen er factoren spelen als electrosmog en teveel beeldschermwerk. Ook is metaalvrij slapen beter voor het aarden en beter ontspannen van je lichaam.

    Reageer
    #3

    Hoi Catootje, bedankt voor de uitgebreide reactie. Ik ben bij een orthomoleculaire arts geweest en nu bezig met verschillende enzymen en mineralen mogelijke tekorten aan te vullen. De huisarts heeft zelf deze dingen allemaal niet getest.

    Zelf twijfel ik of het een vitaminetekort of bloedsuikerkwestie is omdat de duizeligheid bijna verdwijnt als ik lig, dit geeft mij de indruk dat het met mijn positie te maken heeft.

     

    Ik ga je bericht nog verder onderzoeken hier en daar in ieder geval, bedankt!

    Reageer
    #4

    Laat je eens testen op de ziekte van Menière, geeft ook draaiduizeligheid en kan je heel lang last van hebben, bij KNO-arts kunnen ze dit onderzoeken!

    Reageer
    #5

    Hoi Joke,

    Bedankt. Ik ben begin dit jaar bij KNO arts geweest, alles was goed. KNO vorige week second opinion, ook alles goed, rest alleen nog de uitslag van de gehoortest, die krijg ik morgen. Menierre heb ik eerder over gehoord en gelezen, sommige artsen dachten dat ik dat heb maar er ontbreekt het gehoorvermindering en vocht achter het trommelvlies wat toch een voorwaarde is.

     

    Reageer
    #6

    Officiele uitslag bevestigd dat mn gehoor intact is, dus geen Ménière. Na een half jaar amper functioneren hoop ik toch echt een oorzaak en oplossing te kunnen vinden. Wie weet nog meer mensen met ervaringen of tips ? Ik hoor het heel graag.

    Reageer
    #7

    Met alles wat je beschrijft kom ik op 1 ding uit

    stress en hyperventilatie

    Reageer
    #8

    Shit ik heb precies hetzelfde ??

    Alles wat omschreven wordt.

    Als iemand het kan beantwoorden ?!

    Emely

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo Pye,

    Ik heb net hetzelfde, ben je ooit te weten gekomen wat je had?

    Reageer
    #10

    Ik heb precies hetzelfde. Hoop dat iemand een oplossing heeft gevonden.

    Reageer
    #11

    @Suzanne, zal een beetje persoonlijk zijn. Met methoden als kinesiologie of electro-acupunctuur kan je testen waar het euvel hem in zit en wat je lichaam nodig heeft. Een natuurgenezer kan ook naar het hele plaatje kijken zoals voedingspatroon, hormoonhuishouding en adviseren over voedingssupplementen. Kan altijd goed zijn om je voedingspatroon eens onder de loep te nemen. Ook altijd etiketten lezen. De trend van tegenwoordig om minder of geen vlees te eten, kan consequenties hebben voor je gezondheid. Zo kan soja uitermate ontregelend werken op je hormoonhuishouding. Weet niet of je hormonale anticonceptie gebruikt of hebt gebruikt. Die werkt nogal ontregelend op je hele gezondheid. Denk ook aan de invloed van electro-magnetische velden. Slapen op metaal is ook niet bevorderlijk voor je gezondheid.
    Verder kan je nog denken aan een lichte scheefstand van de atlas. Misschien dat verder osteopathie ondersteunend kan werken.

    Reageer
Reageer op: Draaiduizeligheid / duizeligheid al 6 maanden 24 uur per dag


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief