Kunt u me helpen afvallen

  • #1

    Kunt u een dieet en zeggen hoeveel kilo ik moet afvallen ik ben 12 bijna 13 ik ben 1,64 lang en weeg 95 kilo

    Reageer
    #2

    Je hebt toch best wel wat overgewicht. Ik denk dat je er toch verstandig aan doet om naar de huisarts te gaan. Die kan je dan doorverwijzen naar een diëtiste

    Reageer
    #3

    Belangrijk om er met je ouders over te praten. Zorgen dat ze ook geen zooi in huis halen. Belangrijk is altijd om te zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Bijvoorbeeld een maaltijdsalade of omelet met wat brood, liefst ook met groenvoer. Matig met snelle suikers en de geraffineerde suikers zoveel mogelijk links laten liggen. Regelmatig eten maar ook niet te vaak.

    Bepaalde voedingssupplementen kunnen helpen om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en de insulinegevoeligheid te verbeteren. Ook edelgistvlokken kunnen helpen om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Kan je in gerechten gebruiken in plaats van kaas maar niet meekoken.

    Lichaamsbeweging voor het ontbijt zet je vetverbranding aan. Kan in combinatie met school wel lastig zijn maar bijv in het weekend en vakanties. Voor het avondeten bewegen, bijvoorbeeld een ommetje, kan ook schelen.

    Reageer
    #4

    En je ouders ook vragen je te helpen met bewegen. Misschien samen een wandeling of wat anders in het weekend. En met de fiets of lopend boodschappen doen. Als je (ouders) bewust boodschappen doet,  vervoer je minder verpakking en water. en heb je minder snel de auto nodig. Pakje thee neemt minder ruimte in dan flessen frisdrank. En zorgen voor beweging in je pauzes op school. Met gym kan je aan het begin van de les alvast met iemand een bal overspelen of iets dergelijks. Alvast in beweging komen.

    Reageer
Reageer op: Kunt u me helpen afvallen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief