Veel klachten rondom voor en na bevalling

  • #1

    Ik heb erg veel klachten en ben momenteel ten einde raad. Ik heb ontzettend veel stress gehad tijdens mijn zwangerschap ivm een agressieve partner. Ik ben bij hem weggegaan, dakloos geweest en tijdelijk verbleven bij een familie lid. Naast de relatiebreuk kreeg ik ook zwangerschapssuiker en dit heb ok met een dieet stabiel moeten houden. Eenmaal in mijn nieuwe woning begon ik paniekaanvallen te ontwikkelen. Na de bevalling heb ik een te trage schildklier opgelopen en moet sindsdien medicatie innemen hiervoor. De waarden van mijn schildklier zijn nu goed, maar ik moet van de huisarts de medicatie blijven door slikken. Echter heb ik ook klachten zoals duizeligheid, kortademigheid en sterretjes zien bij het opstaan. Ik heb mijn bloeddruk vandaag gemeten en ik zit in rust rond de 66/98. De huisarts weet dat mijn bloeddruk laag is, maar vind dit niet zorgwekkend. Daarnaast heb ik ook gesprekken met de praktijkondersteuner wegens de hoeveelheid stress die ik heb opgebouwd door de gehele situatoe van voorheen. Eerst dacht ze dat het ging om PTSS, maar omdat ik geen nachtmerries meer heb, is dit niet van toepassing en moet ik het doen met ademhalingsoefeningen.
    Ik maak me best zorgen om mijn gezondheid, want ik wil graag stabiel zijn voor mijn kindje. Ik loop op het moment even vast en weet totaal niet wat er nou precies aan de hand is.

    Reageer
    #2

    Wat doen aan oorzaken, zoals voedingspatroon, verstoorde hormoonhuishouding en tekorten aan voedingsstoffen. Belangrijk is altijd om te zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, door te zorgen voor een combinatie van langzame koolhydraten, eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels bij elk eetmoment. Beter dus geen losse koolhydraten als een koekje of fruit. Denk ook aan de mogelijkheid van insulineresistentie, oestrogeendominantie en bijnieruitputting. Stofjes als histamine en tyramine in je voeding kunnen klachten, ook angstklachten, uitlokken. Bepaalde voedingssupplementen kunnen helpen de insulinegevoeligheid te verbeteren. Een complementair genezer zou je verder kunnen adviseren. Yoga zou je kunnen helpen te ontspannen.

    Reageer
Reageer op: Veel klachten rondom voor en na bevalling


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief