onderzoek hart

 • #1

  Ik ben een man van bijna 50 jaar met een paniekstoornis. 1,5 jaar geleden heb ik een hartonderzoek gehad. Fietstest, echo, ECG en bloedonderzoek. Alles was gelukkig in orde. De reden was dat ik veel last kreeg van hartoverslagen die me erg paniekerig maakte.
  Nu vraag ik me alleen af hoe lang zulke onderzoeken "geldig" zijn. Als ik na de huisarts ga krijg ik vaak te horen dat mijn hart getest en gezond is. Maar ben toch wel nieuwsgierig of je na de onderzoeken kunt zeggen dat je hart de komende jaren gezond is, bv 5 jaar of 10 jaar.

  Iemand een idee?

  Reageer
  #3

  Er is geen soort van geldigheid. Maar de klachten die je hebt passen toch wel erg goed bij paniek, angst en hyperventileren

  Reageer
  #4

  Paniekklachten kunnen onder andere te maken hebben met je voedingspatroon en tekorten aan voedingsstoffen. Zou eens heel goed je voedingspatroon onder de loep nemen. Stress en onevenwichtig voedingspatroon kunnen wel bijdragen aan het ontstaan van allerlei klachten maar als je je druk gaat maken heb je daar niets aan. Beter goed voor jezelf zorgen. Misschien raad vragen aan aan natuurgenezer. Natuurlijk wel naar je huisarts als je het niet vertrouwt.

  Reageer
  #5

  Dank jullie wel voor het reageren.
  Ik heb hier inmiddels zoveel gelezen over hartoverslagen dat ik bijna geloof dat het idd geen kwaad kan. Ze komen meestal in rust en ik schrik er nog steeds van. Voedingspatroon is de afgelopen jaren al erg verbeterd. Paniekstoornis is gewoon moeilijk, vooral als het om mijn hart gaat en je juist daar van alles voelt (hartkloppingen, overslaan, druk op borst, steken, enz.) Ik weet dat angst/paniek dezelfde gevoelens kunnen veroorzaken, maar iedere keer is het weer zo van, wat als het deze keer...
  Ik wil ook niet onnodig naar de dokter blijven gaan, omdat ze me vertellen dat het echt mijn angst is.
  Nu leren om de dokter/cardioloog te gaan geloven.

  Reageer
Reageer op: onderzoek hart
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief