Duizelig licht gevoel tijdens rijden

  • #1

    Hallo allemaal,

    Sinds een jaar heb ik last van duizeligheid en een licht gevoel in mijn hoofd wat voornamelijk optreed tijdens het autorijden, snelweg durf ik al helemaal niet meer want bij hoge snelheden heb ik een soort van black out gevoel ervaren en het gevoel van geen controle meer over mijn lichaam en handelen.
    Wat begon als iets kleins alleen last bij hoge fly-overs op de snelweg is nu constant aanwezig.
    Het is heel vreemd ik ben er wel tijdens de auto rit maar ook weer niet het lijkt alsof ik gereden word en bijrijder ben.
    Op sommige momenten gaat het van licht gevoel in mijn hoofd naar draaien en soort van black outs zal ik het maar noemen.

    KNO nog geen resultaat opgeleverd
    Bloedonderzoeken waren goed
    Oogtest geen bijzonderheden
    Acupunctuur geen resultaat

    Ben eigenlijk ten einde raad daar ik voor mijn werk dagelijks de snelweg op moet wat nu niet lukt.
    Hebben jullie nog suggesties op herkennen jullie dit?

    Reageer
    #2

    Doe eens de test op:
    https://www.dokter.nl/hyperventilatietest/

    De test invullen alsof je de klachten die je eerder beschreef hebt als je de test invult

    Reageer
    #3

    Vind je het zelf wel veilig voor de andere mensen in het verkeer? Ik zou het niet prettig vinden met u naast me

    Reageer
    #4

    Score van 40 kwam daaruit

    Reageer
    #5

    Daarom rij ik ook niet meer op de snelweg en probeer ik het alleen in de binnenstad met iemand naast me

    Reageer
    #6

    Heb je veel stress of spanningen?

    Reageer
    #7

    Ik zou eerst eens zorgen dat ik niet duizelig in een auto zat. Wat moet een bijrijder doen als u zich flauw voelt? Hoe kan die bij uw remmen?
    Of heeft u een leswagen?

    Reageer
    #8

    Bloedonderzoek zegt niet zo heel veel. Een orthomoleculair therapeut zou verder kunnen kijken. Op alternatief gebied zijn andere testen, zoals spiertest, die kunnen kijken wat jouw lichaam nodig heeft aan stofjes en hoeveel. zou ook kijken naar voedingspatroon. De meeste mensen eten teveel snelle suikers
    Verder heb je in de auto minder contact met het aardmagnetisch veld. Zijn producten om je te beschermen en zo'n strip onder je auto zou ook kunnen schelen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Nee geen spanningen of stress

     

    Reageer
    #10

    Met een uitslag van 40 zit je wel op het randje. Het zou wel je klachten kunnen verklaren. Maar het zekerheid kan ik dat ook niet zeggen. Je zou naar een fysiotherapeut kunnen gaan voor een provocatietest.
    Ik denk dat het toch stress/angst gerelateerde klachten zijn. Het begon met fly-overs. Wat was er aan de hand met de fly-overs? waarom kreeg je daar klachten van?

    Reageer
    #11

    Beste,

    Ik zit exact met het zelfde probleem. Heb je er ondertussen oplossing voor gevonden??

    Reageer
    #12

    Dag, sinds een tijdje heb ik exact dezelfde klachten en ik zou heel erg graag willen weten of degene die hier ook mee kampt een oplossing heeft gevonden. Zo ja, zou dit ajb dan nog vermeld kunnen worden? Deze klachten kwamen voor mij uit het niets opzetten, maar tot op heden alleen op de snelweg en opeens op een 80 km weg. Sindsdien rijd ik dus niet meer en ben ik door de huisarts doorverwezen naar oogarts en bloedafname. Ik ben in afwachting van de uitslag en als dit niets oplevert volgt een doorverwijzing naar de neuroloog. Bij de huisarts vond ik het heel lastig om te omschrijven wat ik ervaar, dus ik ben "blij" met dit forum, want dit is precies zoals ik het herken.

    Reageer
    #13

    @Maureen

    Na de eerste vraag is al een mogelijke oorzaken genoemd, namelijk hyperventilatie.
    De link naar de hyperventilatie test staat ook in die reactie.
    Als er niks uit de uitslagen komt, zou ik me daar eens in verdiepen.
    Hyperventilatie kan.voor heel veel klachten zorgen, die uit verder geen enkele test komen en veel huisartsen denken er niet eens aan.
    Die sturen mensen door voor allerlei verdere onderzoeken bij specialisten, terwijl een bezoek aan een fysiotherapeut voldoende was geweest om de oorzaak te vinden.
    En aan een oplossing te gaan werken.

    Reageer
    #14

    Dag Suus,
    Dank voor jouw snelle reactie. Ik ga onderzoeken of er sprake is van hyperventilatie. Ik hoopte alleen ook dat er iemand was die al met een oplossing geholpen was en dit wilde delen.
    Fijn weekend!

    Reageer
    #15
    Reageer
Reageer op: Duizelig licht gevoel tijdens rijden


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief