Duizeligheid ogen en overgevoelig licht

 • #1

  Wie herkent onderstaande klachten?
  Ik loop hier al 4 maanden mee en hoop dat iemand dit herkent. Ik ben al naar de huisarts oogarts en neuroloog geweest.

  -duizeligheid en een gigantische druk in mijn voorhoofd en ogen. Mijn ogen lijken soms op hol te slaan. De duizeligheid komt voornamelijk vanuit mijn ogen. Ik kan ook zeer slecht tegen tv kijken of scrollen op mijn mobiel. Daarnaast kan ik niet tegen het licht.
  -24/7 branderig en wazig gevoel in mijn ogen. Verschillende druppels/gel gehad helpt niet. Oogonderzoek was goed geen afwijking.
  -wanneer ik mijn ogen sluit lijk het alsof mijn ogen inwendig trillen en zie ik tig flitsen figuren patronen voorbij schieten. Slapen is dus een drama.
  - oorsuizen en drukkende gevoel in oren
  - vol drukkend gevoel in hoofd
  -misselijk
  -soms heb ik wanneer ik wil slapen lijkt het alsof mijn hoofd/brein trilt. Dit houd enkele minuten aan.
  -
  Ik heb hiernaast ook nog veel andere klachten maar van bovenstaande heb ik dagelijks enorm veel last. Ben nu al 2 maanden ziekgemeld.

  Mri hersenen goed
  Oogonderzoek goed

  Reageer
  #2

  Heb je veel stress/spanningen of angsten?
  Doe eens de testen op:
  https://www.dokter.nl/hyperventilatietest/
  https://www.psyned.nl/zelftest/burnout-test/

  Reageer
  #3

  In elk geval naar je  huisarts. Daarnaast kan een natuurgenezer kijken naar je hele gezondheidssituatie, zoals ook voedingspatroon, darmflora, hormoonhuishouding en adviseren over voedingssupplementen. Sowieso eens je voedingspatroon onder de loep nemen en altijd etiketten lezen. Zo kan bijvoorbeeld soja enorm ontregelend werken.

  Reageer
  #4

  Ik ben al bij de huisarts geweest. Heb het gevoel dat hij mij niet meer serieus neem dus ik ga niet meer. Ik heb het afgelopen jaar veel spanning en stress meegemaakt. Nu wordt alles op spanning gegooid terwijl het juist beter ging. Ik ervaar nu opnieuw stress en spanning door deze nieuwe klachten.

  Reageer
  #5

  . Ik heb het afgelopen jaar veel spanning en stress meegemaakt. Nu wordt alles op spanning gegooid terwijl het juist beter ging

  Toch kunnen het klachten zijn als gevolg van de stress/spanningen die er zijn geweest. Ook al zijn de spanningen/stress dan wellicht minder, kan het nog steeds nadreunen waardoor de klachten ontstaan.

  Je ogen zijn het niet en een neurologische aandoening blijkbaar ook niet. En de klachten die je omschrijft passen dus wel stress/spanningen cq het gevolg daarvan.

  Doe eens de testen die ik stuurde

  Reageer
  #6

  Score op bunout was hoog. Maar ik ven juist gespannen door de klachten die ik nu ervaar. Ook omdat dit dagelijks mijn leven beïnvloed. Door de oogklachgen en duizeligheid kan ik niks meer doen. Loop met een zonnebril en oordoppen in huis. Kan geen licht of geluid meer hebben. De klachten ervaar ik heftig. Ik heb de fisio osteopaat acupunctuur orthomoculaire arts chirporactor massage geprobeerd maar dit helpt helaas niet.

  Reageer
  #7

  Als de test een hoge uitslag gaf, dat is dat niet het gevolg van de stress die je nu van de klachten hebt. Ik denk dat je die burn out al veel eerder had. Ik raad je aan om dat dan toch maar eens met de huisarts te bespreken

  Reageer
Reageer op: Duizeligheid ogen en overgevoelig licht
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief