mobiel en riem in ct scan

  • #1

    Goedemorgen,

    Ik heb een ct scan laten maken van mijn longen. Gelukkig was alles helemaal goed en ben ik gezond!! Maar ik kwam er later, na de scan, pas achter dat ik mijn mobiel in mijn zak had en dat ik mijn riem gewoon nog om had. De vrouw uit het ziekenhuis heeft hier niet naar gevraagd en keek alleen of ik geen metalen dingetjes aan mijn trui had zitten, dit was niet het geval. Is dat niet schadelijk voor mij dat ik met metaal door de scan ben geweest en dus ook met dit metaal (mobiel en riem) door de scan, of maakt dit niet uit, omdat er alleen een scan van mijn longen gemaakt werd.

    Ik hoop op antwoord, groeten.

    Reageer
    #2

    Nee, het is niet schadelijk voor jezelf, maar je mobiel had er wel stuk van kunnen gaan

    Reageer
    #3

    goedeavond.

    ik heb een paar dagen geleden bij prescan een ct scan en daarna gelijk daarna een mri scan gehad, nou is er gelukkig niks gevonden maar ik lees wel nou op internet dat een ct scan erg gevaarlijk voor je lichaam is, en ik heb daarna ook zelfs een mri gehad, had dit eigenlijk wel gemogen en heb ik hier een risico gelopen want ik was gezond maar door die scans waarschijnlijk niet meer (wat ik persoonlijk niet hoopt) ik neem nooit meer een scan)

    Reageer
    #4

    De straling van die 2 scans is niet gevaarlijk.  Dan moet je toch heel wat scans achter elkaar laten maken....Je snapt toch wel dat als dat zo gevaarlijk zou zijn, ze dat niet zouden doen.

    Reageer
    #5

    beste tander

    hartelijk bedankt voor jou bericht, U stelt mij hierin wel gerust.

    want op internet lees je echt verschrikkelijke verhalen over CT-Scans

    en ik heb eerst een CT-Scan van mijn longen gekregen dat duurde denk ik 5 minuten en daarna heb ik 40 minuten gelegen in de MRI-Scan voor de gehele lichaam te scannen en gelukkig kwam er niks uit, maar mijn angst is nou wel of het niet schadelijk is twee scans met stralingen door je lichaam.

    ik begrijp het zijn artsen en die weten waar ze over praten hopelijk.

    maar bij dit Total body scan bedrijf kijken ze meer naar wat er binnen gehaald kan worden op financiële gedeelte, want ik voel mij ook achteraf in de maling genomen door dit bedrijf  en zal ook nooit meer een scan daar laten uitvoeren.

    Reageer
    #6

    Het is zelfs zo, dat je in een vliegtuig, bij een intercontinentale vlucht meer straling oploopt dan bij een scan...

    Reageer
    #7

    Beste Tander.

    ik ben U echt zeer dankbaar dat U op mijn berichten reageert, zoals U misschien gemerkt heb ben ik heel erg bang en had ik nooit moeten instemmen op de CT-Scan want het had zelf niet nodig geweest, ik ben nou nog angstiger na het onderzoek van Prescan dan dat ik het voor het onderzoek was.

    Deze mensen denken alleen maar aan verdienen en ze kijken echt niet aar de mensen, ze denken hoe meer onderzoeken hoe meer geld in het laatje.

    Maar hadden de artsen eigenlijk wel deze twee scans achter elkaar mogen doen want ik krijg eerst wat straling door mijn lijf van de CT-Scan en daarna radiogolven van de MRI-Scan.

    Want dit maakt mij heel erg angstig want de deskundige heeft mij niet gewezen op de gevaren en dat is zeer onprofessioneel.

     

     

     

     

    Reageer
    #8

    Je moet je daar geen zorgen over maken. Dat vormt echt geen risico.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Beste Tander.

    Hartelijk bedankt voor U reactie, en de toekomst zal het uit moeten wijzen, in ieder geval is dit weer een harde les en had ik nooit een scan moeten laten maken bij Prescan want hun werkwijze is zeer onprofessioneel en alles draait daar om zo veel mogelijk doen om geld uit je zak te trekken en niet naar jou gezondheid waar je wel heel erg zuinig op bent want tenslotte kom je daar voor een body check.

     

    Reageer
    #10

    Maak je vooral geen zorgen. Ik heb al wat rongenfoto's en scans gehad in mijn leven. En nog steeds geen problemen van de scans of foto's.

    Reageer
    #11

    Beste Tandor.
    Ik ben heel ik blij dat U mij help om mij rustig te houden, ik dacht dat het een goed was om een scan te laten maken maar het brengt alleen meer angst met zich mee als je dat last doen.

    Reageer
    #12

    Nou, dat doe je natuurlijk vooral zelf. Je maakt je namelijk onnodig druk...

    Reageer
Reageer op: mobiel en riem in ct scan


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief