Ct Scan . Vragen..

 • #1

  Hallo mensen.
  Ik krijg een Ct scan morgen en heb een paar vraagjes .

  De vrouw van radioafdeling zei mij dat het onderzoek hooguit 5 tot 10 minuten duurt licht eraan of het infuus gelijk goed geprikt word . En voor de contrast vloeistof hoefde ik
  Niet bang te zijn want dat was een heel kort warm gevoel in het onderlichaam van hooguit een minuut . Ik vroeg dit omdat ik niet wist hoe het ging , niet dat ik bang ben maar meer om te weten hoe het in zijn werk gaat . Iemand wel eens een Ct gehad ? Klopt dit een beetje wat mij uitgelegd werd ?

  Mvg Marcel P

  Reageer
  #2

  Goedeavond Marcel .

  Ik heb 5 keer een ctscan gehad .
  De scan gaat 2 keer heen en weer en dat was het dus als je eenmaal ligt dan is het hooguit 5 minuten en met het prikken en uitkleden kom je op 10/15 min uit maar ook niet langer . Het stelt niks voor een mri scan duurt wel lang en daar lig je opgesloten dat vond ik persoonlijk minder prettig . Bij de ct had ik het gevoel dat ik nog geen 5 minuten na het prikken heb gelegen . De vloeistof heb ik nooit last van gehad , je voelt een heel klein beetje iets van een warm gevoel ja maar ik heb dit nooit langer dan de eerste paar seconde gevoelt . Succes !

  Reageer
  #3

  2 jaar terug nog een scan gehad. Vloeistof had inderdaad een warm gevoel en het gevoel alsof ik ineens moest plassen, volle blaas gevoel maar dit trok vrij snel weg.
  Als het goed is heb je ook folders gekregen ( digitaal ) over hoe het in z’n werking gaat

  Reageer
  #4

  Het klopt helemaal

  Reageer
Reageer op: Ct Scan . Vragen..
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief