Pectus excavatum behandeling na je 30-ste

 • #1

  Hi allemaal,

  Ik ben een 34-jarige vrouw en vroeg me af of het nog mogelijk is om me te laten behandelen aan mijn trechterborst en waar ik dan het beste terecht kan. Ik lees op het internet dat operaties voornamelijk worden toegepast bij jongeren en bij jongens (het schijnt bij vrouwen niet veel voor te komen).

  Ik woon zelf in de omgeving Den Haag en ben benieuwd of er ziekenhuizen in de omgeving zijn die hierin gespecialiseerd zijn (Amsterdam doet dit niet meer namelijk).

  Alvast bedankt!

   

  Reageer
  #2

  Hoi,

   

  hoe gaat het ondertussen met je?

  Ik ben bijna 36 jaar en word waarschijnlijk dit jaar ook nog geopereerd. Ik zou graag in contact komen met lotgenoten.

   

  groetjes

  Reageer
  #3

  Goedenavond, was wat aan het zoeken en kwam dit dus tegen… Is al wel 2 jaar geleden maar ik heb ongeveer hetzelfde. Ben dus 47 en heb al 30 jaar een siliconenimplantaat er in zitten. Nooit echt tevreden over geweest maar nu lijkt het of er wat aan de hand is met het implantaat. Inmiddels ook al onder behandeling in het ziekenhuis en de verwachting is dus ook dat het eruit moet.
  Had ook al gevraagd wat ze hierna er nog mee kunnen doen maar dokter gaf aan dat ze eigenlijk hier niks meer mee gaan doen.
  Ben nu eigenlijk wel benieuwd of er lotgenoten zijn die het toch op latere leeftijd wel een ingreep hebben laten doen.

  Reageer
  #4

  Hi,

  Ik ben 40 jaar en heb 2 dagen geleden na ruim 20 jaar mijn pectus implantaat en borst implantaat laten verwijderen. Zat niet meer goed en er bleek een heleboel vocht bij te zitten. Ik heb tegelijk mijn deuk en borst laten opvullen dmv lipofilling. Ze hebben vet uit mijn buik gehaald. Is dus nog even afwachten hoe het gaat worden. Een ingreep met een nuss Barr wilde ik niet. Heb er in het dagelijks leven eigenlijk geen last van. Gaat het je om het esthetische aanzien of heb je ook klachten door je pectus?

  Reageer
  #5

  Hoi, was al bang dat dit forum op sterven na dood was 🙂

  in ieder geval, implantaat zal er uit moeten vanwege dezelfde redenen als bij jou denk ik. Ben alleen al 3 maanden aan het wachten op een CT scan om uitsluitsel daarover te geven. Schiet niet op in elk geval …

  Esthetisch of last … Heb er niet echt last van, zit bij vooroverbuigen wel altijd in de weg .. en ik heb daarnaast Astma, dus dat benauwde wat het eventueel zou kunnen veroorzaken ben ik ook gewend mee.

  Broertje heeft zich wel laten helpen en daar is het goed bij gelukt (is al wel wat jaren terug trouwens) en ik heb dan zoiets ,waarom bij mij niet? Dus esthetisch is eigenlijk wel aan de orde.

  Probleem zal echter toch de leeftijd zijn….

  Dat lipofilling heeft hij het ook over gehad, ben wel benieuwd hoe dat er zou komen uit te zien. Het “gat” wat ze moeten opvullen is vrij groot (vuist past erin) dus lijkt me een hele klus …

  Bedankt in elk geval voor je reactie!

  Reageer
  #6

  Nou, een kleine update … eindelijk vorige week mijn CT scan gehad. Bleek dus tussen wal en schip beland te zijn bij de radiologie..zucht. Blijkt dus wat ik al vermoedde dat vocht toegenomen was in vergelijking met situatie bij de echo.
  Ze willen echter nog altijd een punctie doen om te zien wat voor vocht het nu is. Daarna gesprek over hoe nu verder, implantaat gaat er zowiezo uit maar wat de vervolgstappen worden is niet zeker. Of zo laten, maar dat heeft geen voorkeur bij me .. of toch nuss bar en anders lipo filling, maar weet niet hoe dat er uit komt te zien.

  Lastig verhaal dus

  Gr

  Reageer
  #7

  Ik ben 42 en heb ook een implantaat. Er zit ook vocht bij. Ik krijg een scan. Mijn hart tikt 30% meer dan normaal is. De cardioloog heeft aangegeven dat ik over een x aantal jaren slijtage aan mijn hartspier ga krijgen. Ik zal dan aan de beta blokers moeten. Ik wil echt absoluut heen hartpatiënt worden. Nu begrijp ik dat ik met mijn leeftijd geen nuss procedure kan doen. Weet iemand of de Ravitch methode wel mogelijk is? Of is er iemand die verstand heeft van opereren op latere leeftijd. Ook zou ik graag een e-mailadres willen hebben van een arts of iemand die hier verstand van heeft.
  Gr vrouw42

  Reageer
  #8

  Ik zou graag contact hebben.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Welk ziekenhuis was dit?

  Reageer
  #10

  Goedemorgen, ben heel toevallig nu net op weg naar Eindhoven om mijn nussbar te krijgen en las je bericht

  Ik had dus ook dat vocht er omheen zitten, enkel en alleen om dat je lichaam het implantaat aan het afstoten is.

  Ik zelf ben in Zwolle dus behandeld (is hij verwijderd door Dr van Rijt) en een half jaar later ben ik nu dus onderweg voor een nussbar. Ik ben dus vanuit Zwolle doorverwezen naar Eindhoven bij dokter Koene. Het verhaal van op latere leeftijd kreeg ik dus ook te horen, alleen in Eindhoven gebruiken ze dus een cryo behandeling van de zenuwen. Vrij nieuw, al is het al heel wat jaren bekend. Door het bevriezen van de zenuwen kunnen ze dus de pijn (wat de oorzaak is dat ze het liever niet op latere leeftijd willen doen) beperken.
  Of dit echt zo is kan ik pas over een paar dagen zeggen 😬

  Hoop dat je hier wat verder mee komt

  Gr Arno

   

  Reageer
Reageer op: Pectus excavatum behandeling na je 30-ste
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief