Pectus excavatum

  • #1

    Hoi, ik heb Pectus Excavatum en heb daar best wel last van, voel vaak een druk op mijn borstkas, heb ook van kortademigheid en een onrustig hart,
    nu ga ik binnenkort naar de huisarts, hopen dat die er wat van af weet, ten zekerheid neem ik zelf informatie mee erover, omdat ik van vele lees dat huisartsen hier vaak niet veel vanaf weten.
    Heb ook heel veel gelezen over de "nuss-procedure" en wil die operatie ook graag krijgen. Maar ik ben ergens bang dat ik die niet zou mogen of kunnen krijgen. Heeft iemand hier meer ervaring mee? Op welke punten word er bepaalt of je hem krijgt of niet?

    Reageer
    #2

    Ik dacht dat je in een het andere topic toch vertelde dat je al geopereerd was?

    Reageer
    #3

    Dat ben ik dan niet geweest,

    Reageer
    #4

    Mijn excuus....ik heb 2 identieke zaken door elkaar gehaald...
    Of de Nuss-bar operatie kan uitgevoerd is van meerdere dingen afhankelijk.
    Op onderstaande site kun je daar meer info over vinden. Daar vindt je ook een overzicht van ziekenhuizen en artsen die de operatie kunnen uitvoeren. Overleg het in ieder geval in eerste instantie met je huisarts

    Reageer
    #5

    Waar stond de link? staat niet in je post namenlijk

    Reageer
    #6
    Reageer
    #7

    hoi,

    ik heb zelf ook een pectus excavatum en heb hier in nov 2015 de nussbar operatie voor gehad. voordat ik deze operatie kreeg wist ik ook niet goed wat het inhield. ik had een aantal klachten zoals het niet kunnen hardlopen door snel adem te kort. en een kuchje door de druk op mijn longen. ik ben toen door gestuurd naar de thoracale chirurg dr elenbaas in het catharina ziekenhuis in eindhoven. daar ben ik heel goed toegelicht over wat het in hield. er is gekeken naar hoe ver in een pectus excavatum had. helaas was het bij mij al zo ver dat ik 2 nussbarrs geplaatst moest hebben. ik heb toen besloten de operatie aan te gaan en ben in nov 2015 geholpen. ik moet zeggen dat het me tegen was gevallen ik had overal gelezen van mensen dat je na 4 weken weer alles kon maar dat was helaas niet zo. nu had ik er natuurlijk wel 2 waardoor ik meer klachten zou gaan krijgen. de operatie zelf was super gegaan en toen ik terug kwam stond mijn borstkast ook al gelijk zoals het hoorde dat was z'n raar gevoel maar wat was ik blij dat te zien. ook mijn kuchje was gelijk weg. de eerste dag met de ruggenprik ging super ik had geen last en behalve dat ik erg moe was kon ik al weer best veel. 1 dag later ging de ruggenprik eruit en begon ik de pijnen te voelen. dit proberen ze te onderdrukken met morfine tabletten maar dit liep bij mij niet zoals het hoorde dus heb ik er nog enkele dagen ingelegen. toen ik daarna thuis kwam heb ik nog enkele wkn met pijnen rond gelopen maar het werd steeds een beetje beter. de wonden waren ook al snel goed genezen. met fysiotherapie heb ik ervoor gezorgd dat mijn houding beter werd en ik goed leerde ademen want dat was nu ook anders. ook heb ik mijn conditie opkunnen bouwen zodat ik nu eindelijk weer kan hardlopen. nu achteraf ben ik heeel erg blij dat ik de operatie gedaan heb en als het moest deed ik het zo weer. ik raad het daarom ook echt aan als je hier inderdaad last van hebt. het kost even tijd voor je weer op de been bent maar het resultaat mag er wezen. ik ben pas nog op controle geweest en alles is goed over 2.5 jaar mogen mijn nussbarrs eruit. heel erg veel succes bij het maken van je keuze. mocht je vragen hebben kun je ze me gerust stellen.

    Reageer
    #8

    Hay,

    Hieronder hoe ik zonder operatie mijn milde vorm van pectus excavatum heb opgelost, ik hoop dat jullie hier iets aan gaan hebben! Dit deel 1, kon niet meer afbeeldingen toevoegen.

     

    Bijlagen:
    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Milde pectus excavatum zonder operatie deel 2

    Bijlagen:
    Reageer
    #10

    Vanaf welke leeftijd doen ze eigenlijk zo een operatie ??? Omdat ik een dochter heb van 6 jaar wat dit ook heeft.

    mvg

    daisy

    Reageer
    #11

    Hoi. Is er ook iemand die zwanger is met een nussbar.

    Reageer
    #12

    Hoi,
    Mijn zoon van 11 jaar heeft een ernstige borstkas afwijking. Pectus excavatum. We zijn al met hem in eindhoven bij het catharina ziekenhuis en Amc in amsterdam geweest voor info over een nuss bar. Zelf vind hij dit echt heel erg eng. (Wij als ouders natuurlijk ook) Ze hebben aangegeven dat de pubertijd de beste leeftijd is om te opereren. Maar ik vroeg me af of er jongens zijn die het hebben laten doen op deze leeftijd en hoe ze het ervaren hebben en of het resultaat ook goed is na verwijderen nuss barr. Zodat we onze zoon gerust kunnen stellen.

    Reageer
    #13

    Hoi,mijn zoon word nu in september 14 en word onder de kerstvakantie geopereerd aan zijn oextus excavatum.
    Wij hebben in februari ons eerst gesprek gehad met de chirurg en 13 vond hij net iets te jong. Hij zal dus 14,5 zijn als hij de operatie ondergaat.

    Reageer
Reageer op: Pectus excavatum


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief