Ruitenwisservloeistof in gezicht

 • #1

  Hallo,

  Vanochtend kreeg ik per ongeluk wat ruitenwisservloeistof in mijn gezicht. Ik heb het snel weggespoeld door met mijn hand wat water in mijn gezicht te brengen, maar (in eerste instantie) niet mijn hoofd onder de kraan gehouden om te spoelen. Dat heb ik wel gedaan nadat ik in de luchpauze ging googelen en berichten las dat je 15-30 minuten moet spoelen.

  Het is me niet duidelijk of ik het spul ook in mijn oog heb gekregen (ik draag een bril), mijn directe reactie was wel proberen mijn oog te proberen laten tranen (wat niet echt lukte) maar ik had verder niet echt last van irritatie, misschien een beetje maar niet heel erg meer. Het feit dat ik er over twijfel geeft in elk geval aan dat het niet heel erg irriterend is geweest. Ik ben echter wel een beetje zorgelijk aangelegd en ben er best wel mee bezig. Op dit moment heb ik bijv. wel enige irritatie, hetgeen echter ook kan komen doordat ik mijn gezicht onder de douche flink heb ingezeept.

  Denken jullie dat dit voorval reden is om me zorgen te maken. Oftwel: ik heb spul in mijn gezicht gehad, twijfel of ik het in mijn oog heb gehad en vraa me af of dit voorval schadelijk kan zijn.

  Reageer
  #2

  als het schadelijk voor je oog was geweest had je dat echt wel gevoeld hoor!
  Niet zo piekeren, niets aan de hand .
  Brenda

  Reageer
  #3

  Inderdaad wel een beetje een overtrokken reactie. Ruitenwisservloeistof is in de regel onschuldig, ten tweede droeg je een bril, ten derde had je geen acute klachten van irritatie. Niets aan de hand dus. MAC waarde van ruitenwisservloeistif ligt erg hoog.

  Reageer
  #4

  Ok beiden bedankt. Zoals ik zelf al schreef benik idd nogal zorgelijk aangelegd. Ik heb al een half jaar problemen met mijn gehoor, dus je kunt je misschien voorstellen dat ik dan iets heb van het zal me toch niet gebeuren datik ook nog wat aan mijn ogen krijg.

  Groeten,
  Erik

  Reageer
  #5

  Gelijk heb je Erik. When it rains, it poors zeggen de engelsen ook wel. Als die zwarte wolk eenmaal boven je hangt he!!

  Reageer
Reageer op: Ruitenwisservloeistof in gezicht
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief