Oog gespoeld met kraanwater

  • #1

    Hallo, ik kreeg gisteren wat in mijn oog en heb mijn oog toen gespoeld met kraanwater. Eerst door water te spatten in mijn gezicht en het uit mijn ogen te wrijven en daarna door een bakje te maken van mijn hand, te vullen met water en er toen in te kijken.

    Daarna ben ik gaan slapen en vanmorgen heb ik pas mijn lenzen in gedaan.

    Nu heb ik veel gelezen over parasieten die leven in kraanwater en waar mensen blind van zijn geworden. Vooral lenzendragers. Moet ik me nu zorgen maken?

    Reageer
    #2

    Ik heb dus als het ware ‘onder water’ gekeken in het kraanwater om zo goed te kunnen spoelen.

    Reageer
    #3

    Niet over het drinkwater in Nederland

    Reageer
    #4

    Je lenzen bewaren in kraanwater is slecht voor je ogen (en lenzen).
    Maar dat is iets anders dan je ogen wassen of spoelen met kraanwater.
    Ik was mijn ogen al 40 jaar met water en draag sinds mn 15e lenzen en heb er nooit problemen mee gehad

    Reageer
    #5

    Hier lees ik toch wat anders: https://www.rtlnieuws.nl/gezondheid/artikel/125866/ester-aan-een-oog-blind-door-een-parasiet-haar-lens-ik-zie-alleen

    Of kan dit niet in mijn situatie? Heb dus wel lenzen in gedaan na het spoelen, maar pas na 8 uur slaap.

    Reageer
    #6

    Maar daar is toch ook nog iets anders gebeurd. Ze had haar oog beschadigd met de lens

    Reageer
    #7

    Maar een beschadiging kan ook al ontstaan door een haartje in je oog bijvoorbeeld las ik. En dat heeft iedereen wel eens..

    Maar ok, jij zou je niet druk maken dus?

    Reageer
    #8

    Ik zou me daar zeker niet druk over maken. En van een haartje krijg je dus geen beschadiging van het hoornvlies. Veel te ver gezocht allemaal. dan zouden wel allemaal niet meer kunnen douchen en zwemmen

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Suzan bedankt voor je reactie. Komt er dan ook wel eens water in jouw ogen terecht? Ik heb het dus echt IN mijn ogen gespoeld en daarna er ook nog in gekeken alsof ik onder water zwom met ogen open.

    Reageer
    #10

    Ja,ik krijg regelmatig water in mijn ogen. Als ik smorgens mn gezicht was, was ik ook mn ooghoeken mee om de slaap er uit te krijgen,dan komt het ook in mn ogen. En onder de douche met haren wassen ook ook wel eens.

    Het is niet niet goed om met lenzen in te douchen of regelmatig water in je ogen te krijgen,omdat er dan bacteriën tussen je lens en je oog kunnen blijven zitten. Maar zonder lenzen kun je gewoon je ogen wassen of onder water zwemmen. Tenzij je oog beschadigd is, zoals John schrijft. Maar als dat zo is,mag je ook geen lens dragen.

    Reageer
    #11

    Oke en als je oog beschadigd is merk je dat wel denk ik? Doordat je oog dan rood en pijnlijk is?

    Reageer
    #12

    Dan zou je echt niet goed meer kunnen zien en zou je oog constant tranen. En je zou je lens dan ook niet kunnen verdragen. Rood en pijnlijk zal gewoon geïrriteerd zijn door het wrijven.

    Reageer
    #13

    Oke dank beide! 🙂

    Reageer
Reageer op: Oog gespoeld met kraanwater


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief