Oog sterkte achteruit door puistje ooglid?

  • #1

    Hallo,

    Sinds anderhalve maand heb ik een puistje op mijn ooglid, volgens de huisarts een chalazion. Ik heb in het verleden soortgelijks gehad, maar ging toen sneller weg, en heb chronisch snellere droge ogen. Hierdoor zou ik elke dag met een nat warm doekje minimaal 5 min. op mijn ogen moeten houden en vervolgens moeten schoonmaken.
    Sinds ik deze puist heb, heb ik gemerkt dat mijn rechter oog snel wazig is geworden. Gisteren ben ik langs de opticien geweest voor een controle en bleek dat mijn rechter oog -1 achteruit is gegaan sinds de laatste meting in oktober. Toen waren de sterktes R-0.75 en L-0.5. Nu 5 maanden later R-1.75 en L-0.75. Tot nu toe ging elk jaar ongeveer een kwartje af, maar nu dus in een hele korte periode 1 hele. Dinsdag ga ik langs de oogarts, maar ben erg nieuwsgierig. Zou het kunnen komen door het puistje?

    Reageer
    #2

    De chalazion zou de meting kunnen beinvloeden. Maar eens afwachten wa de oogarts zegt.

    Reageer
    #3

    Zojuist terug van de oogarts. Hij heeft er ook een fractie van een seconde naar gekeken en meteen geconcludeerd dat het een chalazeon is, net als de huisarts. Het zou inderdaad de meting kunnen beïnvloeden, maar ik ben bang dat mijn sterkte daardoor permanent achteruit gaat. Zal dit het geval kunnen zijn? De oogarts klonk net als de huisarts niet heel overtuigend. Overweeg daarom naar een andere oogarts te gaan.
    Ik heb nu twee opties: 1. laten staan / proberen met warme kompressen twee maals per dag 10 minuten wrijven. 2. Laten opereren. De tweede sta ik eigenlijk niet echt op te wachten, tenzij het echt niet anders kan. De arts vertelde me echter dat het na anderhalve maand erop te hebben gezeten weinig zin heeft om met warme kompressen weg te halen. Hoe denken jullie hier over? Iemand ervaring met het laten verdwijnen van een chalazeon door middel van warme doekjes? Zal ik het laten staan en proberen met doekjes of zal dit gevolgen hebben voor mijn oogsterkte oid?

    Reageer
    #4

    Je zicht zal er niet blijvend van achteruit gaan. En als het er al 1,5 maand zit zie ik het met warme doekjes niet weggaan. Denk dus toch maar eens na over het laten verwijderen.

    Reageer
    #5

    Maandag ga ik na meer dan een maand wachten eindelijk naar een andere oogarts en is het wachten hopelijk waard. Indien deze ook concludeert dat opereren de enige optie is, zal ik er toch voor moeten gaan.
    Inmiddels zit de puist op mijn rechter oog er meer dan 3 maanden en ik heb het gevoel dat de sterkte van die oog daardoor enorm achteruit is gegaan sinds de laatste meting. Zelfs met mijn bril op zie ik door mijn rechter oog heel wazig. De puist is in het begin van de dag vaak klein, maar is halverwege bijna 2x zo groot en lijkt bijna opgezwollen. In de bijlage is te zien hoe groot het is.
    Heeft iemand ervaring met het laten verwijderen van zo'n puist? Zal ik er voor gaan of toch wachten tot het zelf weg gaat?

    Reageer
    #6

    Je hebt die ontsteking nu al 3 maanden, dus vanzelf weggaan doet die zeker niet meer. Opereren is een groot woord. Het puistje wordt heel even met een mesje opengemaakt en leeg gedrukt. Ik zou dat maar laten doen.

    Reageer
    #7

    Vanochtend langs een oogarts geweest die dezelfde conclusie heeft getrokken. De chalazion kan uit zichzelf niet meer weg, dus ik kan of de ingreep laten doen of het laten zitten, wat voor mijn zicht niet prettig is, met 1 oog heel wazig kijken. De ingreep zou verder niet schadelijk zijn en ik zou er niet te veel van merken. Meteen een afspraak gepland voor het laten verwijderen, wat natuurlijk weer een maand later is... Ik zal hier updaten hoe de ingreep is gegaan.
    Daarnaast zou mijn blepharitis verminderd kunnen worden d.m.v. Supranettes. Dit is echter niet verkrijgbaar bij de apotheek, met als duurdere alternatief Blephaclean. Werkt dit even goed?

    Reageer
    #8

    Dat werkt even goed. Maar je zou de Supranettes ook bij het Kruidvat kunnen kopen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb nu Blephaclean en gebruik deze zoals mijn oogarts adviseerde 3 keer in de week voor het slapen gaan. Ik vind deze doekjes echter enorm prijzig nu ik elke 3 weken €10.50 betaal voor 20 doekjes (1 doek per oog). Is er een goede goedkopere alternatief voor Blephaclean en Supranettes die net zo goed werkt?

    Reageer
    #10

    Ik zou het helaas niet weten...

    Reageer
    #11

    Wat zijn uw ogen u waard vraag ik mij af.

    Reageer
    #12

    Hoi,
    Ook ik heb een Chalazion in bovenste ooglid met slecht zicht als gevolg.
    Huisarts geweest, Iriscopist en uiteindelijk oogarts..
    Helaas doet ook deze er niets aan terwijl slecht zicht tegelijk met Chalazion ontstaan is! Kom over zes weken maar terug...terwijl dit in vijf minuten weggehaald kan worden.
    Het ding zit er inmiddels twee maanden! Geen heel groot gezwel maar ik ben een gevoelig mensje..;)
    Vraag: hoe kan ik zomaar naar een andere oogarts?

    Reageer
    #13

    Met een nieuwe verwijzing van je huisarts

    Reageer
Reageer op: Oog sterkte achteruit door puistje ooglid?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief