Grote verandering in oogsterkte na ooglidontsteking

 • #1

  Hee allemaal,

  Drie maanden geleden heb ik een, na vier jaar, een nieuwe bril aangeschaft met een sterkte van links +0,50 en rechts +0,75 en een cilinder van 0,25. Er was niet heel veel veranderd in vergelijking met de bril van daarvoor.
  Met deze bril zag ik weer heel goed en het keek vooral wat rustgevender maar zonder bril kon ik ook nog prima zien, ik gebruikte hem vooral voor de computer en de televisie.
  Een echte leesbril heb ik niet, ik ben begin 30 en heb sinds mijn 16de een lichte plus voor veraf en dichtbij.

  Bijna twee maanden geleden kreeg ik een oogontsteking in mijn linkerooglid. Deze werd heel erg dik en mijn oog deed daardoor best zeer, omdat het er tegen drukte en schuurde. Ook zag ik wazig door dat oog maar dacht dat dat kwam, omdat het half dicht zat en dat er troep uit de ontsteking kwam.

  De ontsteking trok die week erna weg, maar het wazige zicht bleef. Ook zag ik dubbel, als ik bijvoorbeeld alleen met mijn linkeroog naar deze kleinere letters kijk, zie ik deze twee keer en lopen deze in elkaar over waardoor het niet meer te lezen is.

  Ik ging dus naar de huisarts en deze stuurde me door naar het ziekenhuis. Hier heb ik uitgebreid onderzoek gehad onder druppels, foto's gemaakt etc.,maar alles bleek gezond en ze konden niets geks vinden behalve dat de oogarts het had over een oogsterkte van ongeveer +4 en een cilinder van 2.0 die in beide ogen was gemeten (met de foto's, vanwege de vorm van mijn ogen of zo iets.) Ik had toen niet echt een sterkte meting gehad nog dus daar snapte ik niet heel veel van.

  Ik moest 4 weken erna terug komen bij de optometrist in het ziekenhuis voor een oogmeting voor een nieuwe bril.
  Hier werd links +2 en een cilinder van 0,75 gemeten, mijn rechteroog bleef bijna (op de cilinder as na) ongewijzigd.
  Hiermee ben ik toen naar de opticien geweest, daar hebben we het nogmaals nagemeten en met de pasbril zag ik eindelijk weer super scherp en ook niet meer dubbel. Volgende week kan ik de nieuwe glazen in mijn bril laten zetten, gelukkig onder garantie.

  Ik vind het nog steeds zo gek, de arts zegt dat alles gelukkig gezond is maar waar zou dit dan door kunnen komen? Kan dit komen door de ooglidonsteking? (Zat niet ín mijn oog) wel toevallig maar volgens de oogarts zou dit niet kunnen.. die zei dat doordat ik ouder wordt het accommoderen moeilijker gaat er daardoor dus minder zelf goed scherp kan stellen. En dat de opticien mijn nieuwe bril van 3 maanden oud misschien niet goed heeft gemeten dus dat het toen al meer was. Ik weet echter zeker dat ik vóór die oogsteking nog heel veel beter zag. Toen kon ik zonder bril deze letters nog lezen en nu niet meer. Dus dan lijkt mij dat binnen een week een groot verschil is ontstaan. Heeft iemand hier wel eens ook een plotseling grote wijziging in oogsterkte had?

  Groetjes

  Reageer
Reageer op: Grote verandering in oogsterkte na ooglidontsteking
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief