Hoe lang wennen aan nieuwe bril met sterkte gemeten na druppelen

  • #1

    Ik heb begin december in het ziekenhuis een oogmeting laten doen nadat er gedruppeld werd zodat ik niet meer kon accommoderen. Hier kwam een andere sterkte uit dan de huidige sterkte in mijn bril (overigens was ik er voor andere onderzoeken, maar dit kon meteen gecheckt worden). Na bezoek aan de orthoptist in hetzelfde ziekenhuis werd aangegeven dat deze gemeten sterkte mijn echte sterkte zou zijn. Wanneer ze die sterkte in een bril deed of via een reguliere meting richting die sterkte wilde lukte dat echter niet. Ze gaf aan dat mijn spieren waarschijnlijk al te lang gewend zijn aan de lagere sterkte. Ik kon door middel van lenzen de nieuwe sterkte 'opbouwen' of in een keer een bril met de goede sterkte en dan wennen. Dit wennen kon wel 3 maanden duren. Het gaat om een + sterkte met cilinder. Lezen gaat prima, en tot een meter veraf is het ook behoorlijk scherp, maar alles daarbuiten is heel wisselend. Er zijn momenten dat ik behoorlijk scherp zie, maar ook veel momenten dat ik erg onscherp zie. Het is wel iets beter dan in het begin, maar de laatste tijd zie ik weinig vooruitgang. Ik heb de arts gebeld en die gaf aan dat je soms helemaal niet went (altijd fijn als je dat vooraf hoort ivm de kosten van de glazen...) maar dat het ook nog kon bijtrekken.

    Ik vraag mezelf vooral af of mijn ogen nu niet constant bezig zijn met corrigeren waardoor ik extra vermoeid raak. En of de sterkte dan dus echt wel goed is. Als ik moe ben zie ik over het algemeen slechter dan bijv. 's ochtends bij het opstaan. Je zou juist denken als de spieren moe zijn zouden ze toch meer ontspannen waardoor ik toch beter zou moeten zien door de bril? Ik heb eigenlijk twee vragen: zijn er mensen met dezelfde ervaring en dat het na die 3 maanden alsnog goed komt qua zicht? En kan ik er zeker van zijn dat mijn ogen niet juist harder aan het werk zijn waardoor ik extra vermoeid ben (wat ik wel ben maar wat ook andere oorzaken kan hebben...) door de bril?

    Alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    Hallo,

    bijna een jaar later... ik heb dezelfde ervaring alleen heb ik in een oog een + sterkte met cilinder en het andere oog een - sterkte met cilinder. Ben nu ruim een jaar verder na de meting met druppels in het ziekenhuis maar het blijft af en toe heel vervelend in mijn hoofd en met het zicht. Lenzen heb ik maar opgegeven en ben aan mijn 3de bril bezig (die ik nu dus ook draag vanaf de meting. Er mocht niet over de waardes van het ziekenhuis gemeten worden want dan zouden mijn ogen die waarden toch weer corrigeren. Het punt is dat ik zo ook niet lekker kijk dus zou ik misschien toch overwegen om met een opticien te spreken hierover en wat de mogelijkheden eventueel zijn... is het bij u wel beter geworden uiteindelijk?

    Reageer
    #3

    hier hetzelfde probleem. Volgens de opticien +2.25 nodig en volgens het oogziekenhuis (onder verdoving) +4.00 nodig.

    ik wilde mijn ogen laten laseren maar daar eten zedus ook +4.00 en moest ik eerst wennen aan een hogere sterkte (had een bril van +2.00 waar ik erg goed mee kon zien).

    nu heb ik al 3maanden een bril op met een sterkte van+2.75 en ik kan er nog steeds niet goed mee zien. Dichtbij gaat het ondertussen redelijk goed maar alles verder dan 1 meter kost gewoon veel moeite en als het echt ver weg word dan kan ik zonder bril veel scherper zien dan met. Het is alsof het altijd mistig is. Ik moet er wel bij zeggen dat dit een bril is van Hans Anders en niet veel gekost heeft.

    Ik heb ondertussen geen idee wat ik moet doen, of ik vol moet houden en moet wennen aan een hogere sterkte of dat ik de moet op moet geven en lekker terug moet gaan naar Mn oude bril waar ik alles mee kon zien en ik mezelf fit voelde alleen dan kan ik niet gelasterd worden (althans niet bij Visus)

     

    Reageer
    #4

    Ik heb exact hetzelfde probleem. Ik wil ook mijn ogen laten laseren. Ik had een bril met links + 0,25 en rechts + 1,0. Rechts heb ik toen opgehoogd naar +1,5. Ik was er snel aan gewend maar ging er niet beter of slechter door zien (kan komen omdat ik rechts een lui oog heb gehad en mijn visus nooit 100% wordt).

    Na druppelen in het ziekenhuis kwam er links + 0,75 en rechts + 3,75 uit. Ik heb nu ruim een week een nieuwe bril met links + 0,75 en rechts + 3,5. Ik zie sindsdien zeer onscherp, dat is vanaf dag 1 nog niet verbeterd. Als ik mijn bril afzet zie ik duidelijk beter (dichtbij kijken met de bril gaat wel goed). Ik zal mijn bevindingen hier laten weten in de hoop dat het gaat verbeteren.

     

    Ik ben ondertussen erg benieuwd hoe het bij jullie gaat en/of jullie wat anders gedaan hebben inmiddels.

    Reageer
Reageer op: Hoe lang wennen aan nieuwe bril met sterkte gemeten na druppelen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief