Nieuwe bril na 4 weken nog geen scherp zicht

  • #1
    • Ik heb een bril voor verziendheid. +0.50 en +0.75. echter zie ik in de verte nog steeds wazig met deze bril. Er wordt gezegd dat het een kwestie van tijd is. Echter heb ik hem nu al 4 weken op en is er nog niks veranderd. Ga ik nog scherp zien met deze bril? Wat ik er wel bij moet vermelden is dat ik thuis zit met een burnout. Misschien dat dit ervoor zorgt dat mijn oogspieren maar niet kunnen ontspannen.
    • Alvast bedankt, Sjeng, 17.
    Reageer
    #2

    Oogarts zei dat de ogen keurig in orde waren.

    Alleen meten 3 particuliere opticiens +0.75 en +0.5, maar meet hij ook een cilinder van een kwart.

    Zou dit kunnen zorgen voor rust in mijn beeld of verbetering? Die 0.25 cilinder aan beide kanten?

     

     

     

    Opticie

    Reageer
    #3

    spanningen kunnen daar invloed op hebben , maar ik zou toch teruggaan naar de opticien. Wie heeft de ogen gemeten?

    Reageer
    #4

    de cilinder kan overigens wel invloed hebben

    Reageer
    #5

    Mijn opticien waar mijn ouders al 20 jaar komen heeft jij gemeten. Zij hebben nooit problemen gehad. Ik ga hier dus vanuit dat deze goed meet. Eerst ben ik naar Pearle gegaan om een montuur uit te zoeken. Pearle had de glazen vervolgens verkeerd gecentreerd. 12mm boven het middelpunt. Deze bril dus na 3 weken teruggebracht en nieuwe glazen laten in zetten door mijn eigen opticien. Vervolgens zijn we nu dus op het punt aanbeland waar naar 4 weken mijn ogen nog niet scherp zien van afstand. Optometrist in het ziekenhuis heeft een cilinder van 0.25 gemeten aan beide zijden. Mijn eigen opticien wilt deze glazen niet bestellen en zegt dat ik deze niet nodig heb. Bij hem heeft de meting 6 maanden plaatsgevonden. Hij zegt dat ik absoluut geen cilinder nodig heb.

     

    Afgezien van dat, ik zit nu thuis met een burnout en hoogstwaarschijnlijk chronische hyperventilatie. Ik heb na langdurig gamen (3 uur achter elkaar) enorme last van mijn ogen. Alsof ze niet meer willen scherpstellen.

     

    Ik hoop dat dit duidelijk genoeg was.

    Fijne avond allen.

     

    Reageer
    #6

    Overigens ook het gevoel dat het ik moeite heb met focussen in het algemeen. Vaak genoeg bij de huisarts geweest en het is niks. Ben ook hypochonder.

    Reageer
    #7

    Dus je opticien weet het allemaal beter.....Als de optometrist de cilinder heeft gemeten, dan is die er ook. En dat kan oogklachten geven als die net in een bril is opgenomen.

    Reageer
    #8

    En wat nou als hij de cilinder aanstaande januari weer niet meet? Ik ga namelijk dan weer bij hem terug om te kijken of hij aanwezig is...

    Maar dat kwartje cilinder kan er dus voor zorgen dat ik na de middag geen last meer heb van mijn ogen? De problemen komen meestal midden op de dag aanzetten... En ik zit al zo met de burnout etc..

    Alvast bedankt.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Een cilinder gaat niet zomaar weg! Als de opticien die niet kan meten, deugt de meting niet. En dat wil niet zeggen dat de opticien niet deugt, maar dat hij niet over de middelen beschikt om dat te meten.

    Reageer
    #10

    Het ziekenhuis meette 2 jaar geleden ook een cilinder van 0.5 en 0.25, nu weer. Ik heb altijd veel last gehad van leeshoofdpijn. En nu wil geen enkele opticien mij cilinders erin zetten want zij meten ze niet. Eyewish, Pearle en mijn eigen opticien. Ik heb namelijk ook last van schaduwzien. Ook als ik een oog dichthoudt. Ik gebruik hier druppels voor omdat mijn ogen droog waren, maar het verbetert er niet mee. Advies is dus echt de cilinders?

    Groetjes en fijne feestdagen

    Reageer
    #11

    Best triest dit... Maar ik wijt nu alles aan mezelf terwijl een cilinder me misschien helpt. Ik heb een testbril 10 minuten gehad in het ziekenhuis en die gaf rust.. normaal lijkt het voor mij dat dingen wat onrustig zijn.

    Reageer
    #12

    Je zult ze toch nodig hebben. Je hebt geen oogmeting van het ziekenhuis?

    Reageer
    #13

    Ik heb een formulier waar op staat dat als ik erop sta ze ze moeten maken. Alleen wie is hoger? Een optometrist of een opticien? Mijn opticien heeft in Londen ervoor gestudeerd en zit bij een genootschap van opticiens in de Verenigde staten. Een echte oognerd zeg maar.

    Hij had heeeel uitgebreid gemeten. Optometrist alleen glaasjes ervoor houden steeds. Daar merkte ik met de cilinder ervoor heel veel verschil. Maar ja, je eigen opticien heeft er heel veel voor gestudeerd denk je dan.. hij zal wel gelijk hebben...

    Reageer
    #14

    Hij zal ook zeker niet dom zijn, maar heeft de mogelijkheden blijkbaar niet om het goed te meten.

    Reageer
    #15

    Stel Mijn opticien raadt een bril met cilinders echt af... Wat doe ik dan? Gewoon bij een andere opticien zo'n bril bestellen?

     

    Fijne kerst!!

    Reageer
Reageer op: Nieuwe bril na 4 weken nog geen scherp zicht


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief