Afwisselend scheelzien en pijn aan de ogen (doktoren weten het niet.)

  • #1

    Hallo voor de mensen die dit lezen!

    Ik ben een jongen van 19 jaar oud en ervaar de afgelopen 4 jaar oogklachten. Ik ervaar pijn aan mijn ogen. De ene keer is het de linkerkant, en de andere keer de rechterkant. Verder ervaar ik ook afwisselend scheelzien. Dan zie ik dubbel en wazig en kan ik moeilijk mijn ogen laten focussen. Deze klachten zijn niet constant aanwezig. Ze komen en gaan gedurende de dag. De klachten hoeven ook niet per se allebei tegelijk aanwezig te zijn. Ze belemmeren mij enorm in het dagelijks leven. De pijn kan zelfs zo heftig zijn dat ik neigingen krijg om mijn oog met een mes te steken, of mijn hoofd tegen de deur aan te slaan. Maar gelukkig is het niet altijd zo heftig.

    Weet iemand wat mijn oogklachten precies zijn en wat ik eraan kan doen? In de afgelopen jaren heb ik de huisarts, oogarts en neuroloog gesproken maar ze weten het allemaal niet. Ik ben zelfs doorverwezen naar een hoofdpijnkliniek. (In mijn ervaring ervaar ik geen hoofdpijn, maar volgens de neuroloog kan de oogpijn ook een soort hoofdpijn zijn.) Ik heb medicaties geprobeerd voor clusterhoofdpijn, migraine en zelfs neuropatische pijn maar niks werkt bij mij.

    De enige middelen waarvan ik weet dat ze helpend zijn, zijn harddrugs. Ik gebruik zelf af en toe XTC en in het verleden heb ik ook een paar keer 3MMC gebruikt. Ik weet niet hoe, maar tijdens het gebruik zijn beide mijn oogklachten verdwenen. Maar de dag erna zodra ze uitwerken, komt de pijn heviger terug. En die heftigheid houd zich wel een week of 2 aan.

    Ik wil een oplossing voor mijn oogklachten, maar niet met drugs. Ik voel me hopeloos en machteloos. Doktoren weten niet wat het is en kunnen mij niet verder helpen. Ik heb zelfs mijn middelbare school niet af kunnen maken door deze klachten. Nu probeer ik school (het MBO) een kans te geven, maar het is zwaar en het lukt voor mij niet zo.

    Heeft iemand enig idee wat deze klachten zijn en wat ik eraan kan doen? Alvast bedankt.

    Bedankt voor het lezen,
    Berat.

    Reageer
    #2

    Je oogklachten zijn niet weg door de drugs maar worden onderdrukt. Dat is dus geen oplossing voor de klachten.
    Hoe lang gebruik je al drugs?

    Reageer
    #3

    Dag Johan, de eerste keer dat ik drugs heb gebruikt was 2 jaar geleden. Heeft u een vermoeden wat mijn oogklachten precies kunnen zijn?

    Reageer
    #4

    Heb je voorafgaand aan het ontstaan van de klachten, 4 jaar geleden dus, een periode met veel stress of spanningen gehad? Of een ongeluk gehad of op je hoofd gevallen en hard gestoten?

    Reageer
    #5

    Ik had 4 jaar geleden een periode waarin ik veel stress ervaarde dat klopt.

    Reageer
    #6

    Het is natuurlijk moeilijk om er zonder enig onderzoek iets over te zeggen, maar het zouden dan toch nog stress gerelateerde klachten kunnen zijn. De stress zelf zou dan wel weg kunnen zijn, maar dat hoeft te betekenen dat de klachten die daardoor ontstaan dan ook zomaar weg zijn. En dit wordt dan meer waarschijnlijk als meerdere artsen na onderzoek niets hebben kunnen vaststellen.
    Je zou eens naar een psycholoog kunnen gaan om te achterhalen waar de klachten dan vandaag komen.

    Reageer
    #7

    Drugs doen je lichaam natuurlijk bepaald geen goed. Werken ontregelend op je neurotransmitters. Bekend verschijnsel dat je je eerst goed voelt bij een middel en de kater komt voor later. Een orthomoleculair therapeut o.i.d. zou je kunnen adviseren om je lichaam weer wat in balans te krijgen. Beter dan ook afblijven van de zooi. Sowieso goed voor jezelf zorgen, zoals met volwaardige voeding. Een osteopaat zou ook kunnen helpen om je lichaam meer in balans te krijgen.

    Reageer
Reageer op: Afwisselend scheelzien en pijn aan de ogen (doktoren weten het niet.)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief