Pijn ‘achter’ ogen

 • #1

  goedenavond.

   

  Dit is een van de laatste dingen die ik zou kunnen proberen dus ik hoop uit het diepste van mijn hart dat íemand een idee heeft wat het kan zijn.

  Toen ik een jaar of 7 was had ik soms wat last van een heel drukkend/stekend gevoel bij mijn ogen. Vaak had ik deze pijn alleen als ik zwaar de griep was. Het is een hele rare pijn die je niet goed kunt beschrijven maar letterlijk alles doet zeer. Tv kijken gaat niet en het liefst duw je je ogen uit je gezicht vandaan.

  Sinds 2008 begon ik met het vaker krijgen van 'oogpijn' het is een soort pijn tussen mijn wenkbrauw en oog in (zie foto). De pijn begon vlak voor ik voor het eerst ging menstrueren. In de loop van de jaren werd de pijn steeds erger en kwam het ook steeds vaker. Sinds +- 2013 heb ik deze pijn 24 uur per dag. Ik ben heel soms 2 uurtjes ongeveer pijn vrij maar het komt niet vaak voor.

  Ik ben overal geweest, fysio, manueel therapeut, chiropractor, acupunctuur, dry needling, hypnose, en ga zo maar door. Het is zelfs naar de best doctors gestuurd in Amerika maar ook die staan voor een raadsel. Wanneer mijn menstruatie er aankomt is de oogpijn vaak nog veel heftiger. Ik heb al de normale pil en prikpil geprobeerd maar dit maakt weinig verschil. Ik hoop oprecht dat iemand hier een idee heeft wat het kan zijn omdat ik het gewoon echt niet meer weet.

   

  Ik zit thuis, kan nooit wat doen (ook niet zonder corona) omdat ik altijd wel pijn heb. Soms ga ik er wel eens even met mijn hondjes wandelen maar de pijn kan binnen 10 minuten van dragelijk naar vreselijk gaan. Dan is het zo vreselijk dat ik lig te huilen van de pijn op mijn bed. Mri's en ct-scans wijzen ook niets uit. Het is geen clusterhoofdpijn en ook geen migraine. Migraine heb ik soms maar daar helpt imigran tegen, maar voor deze vreselijke oogpijn is er niets te vinden.

   

  Mocht iemand een idee hebben hoor ik het graag, alles is welkom.

   

  Veel liefs Nikita 🙏🏼

  Reageer
  #2

  Ben je met die klachten ook al bij een KNO arts geweest? Heb je je ogen al eens laten controleren?

  Reageer
  #3

  Begrijp ik het goed dat de pijn niet in uw ogen/aan uw oogbal is?

  Pijn aan het oog kan door drogebogen komen, hiervoor moet u naar de oogarts.

  Door droge ogen, kunnen de spieren rondom uw ogen pijn doen, droog aanvoelen, gelijk aan stroef draadjesvlees.

  Een oogaandoening kan ook zonder dat een arts met het blote oog iets ziet.

  Een oogarts met apparatuur wel.

  Het kan geen kwaad eens oogdruppels te gebruiken, deze zijn vrij verkrijgbaar. Bij voorkeur ampullen. Hier zitten geen conserveringsmiddelen in.. Mocht dit werken zou ik, naar de oogarts gaan, dan krijg je ze op recept.

  Dit alles naar eigen ervaring. Ik had enorme oog pijn, heb ook zitten janken ervan. Wist eerder nooit dat je oogpijn kon hebben. De boel was ontstoken zonder dat het rood was.

  U kunt Googlen op droge ogen syndroom, sicca, of u zich wellicht hier in herkent.

  Sterkte!

   

   

  Reageer
Reageer op: Pijn ‘achter’ ogen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief