Snelgroeiende oogadertjes

 • #1

  Ik heb lenzen met sterkte min 1.25 aan beide ogen. Sinds enige tijd zie ik met mijn rechteroog slechter, zowel van dichtbij als van veraf.

  Ik ben naar de opticien gegaan, maar zij geven aan geen goede meting van mijn rechteroog te kunnen maken. Ik ben al 2x terug geweest, maar steeds volgt er iets anders uit de meting.

  Ze hebben mijn ogen onderzocht en geven aan dat ik snelgroeiende aders heb. Dit kan dusdanig erg worden dat dit zich voor mijn ogen gaat ophopen. Ik schrik er nogal van, maar ze deden er erg luchtig over.

  Kent iemand dit verhaal wat de opticien mij verteld heeft? Moet ik mij zorgen gaan maken? Wat zou ik er aan kunnen doen? Heeft het iets te maken met het wazige zien?

  Hopelijk kan iemand mij helpen.

  Reactie
  #2

  n iedere geval een afspraak met de oogarts maken voor een controle en een goede meting en nu voorlopig je bril weer opzetten.
  misschien is het onschuldig, de opticien deed luchtig dus dat zal wel, komt het misschien door de lenzen, maar het kan ook iets ernstiger zijn dus gewoon na laten kijken voor de zekerheid.
  laat ook even je bloeddruk controleren.
  Brenda

  Reactie
  #3

  Dit is een slechte opticien.

  Snelgroeiende oogadertjes is een ander woord voor neovascularisatie. Dat is wel degelijk een reden voor zorg. Ga naar je huisarts en laat je verwijzen naar de oogarts om de oorzaak vast te stellen.

  Je kunt diabetes hebben.

  Reactie
  #4

  Diabetische retinopathie varieert in ernst, maar kan leiden tot blindheid.

  Diabetische retinopathie is de benaming voor oogklachten die worden veroorzaakt door (slecht behandelde) suikerziekte. De naam valt uiteen in drie delen: diabetes is de officiƫle naam voor suikerziekte, retino slaat op netvlies en pathie is ziekte.

  Er zijn verschillende vormen van diabetische retinopathie: exsudatieve retinopathie waarbij de wanden van de bloedvaten in het netvlies veranderen en bloed en vocht lekken. En proliferatieve retinopathie waarbij nieuwe bloedvaten gevormd worden. Deze nieuw gevormde bloedvaatjes zijn kwetsbaarder dan gewone bloedvaten. Hierdoor kunnen bloedingen optreden.

  Reactie
Reageer op: Snelgroeiende oogadertjes
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief