Vage klachten bij dichtbij kijken

 • #1

  Ik ben al bijna een jaar bezig om de juiste sterkte te vinden (verziend). Bij het lezen van een boek of beeldscherm heb ik steeds vage klachten, soort lichte duizelingen en nekklachten. Heb inmiddels zo’n 9 recepten gehad maar niks is echt goed. Verschillende cilinders, verschillende plus sterktes. Heb nu cil -0,75 en +2 aan beide kanten. Volgens optometrist heb ik meer plus nodig maar met meer plus zie ik in verte (alles verder dan 1,5 meter) niet meer scherp.

  is die conclusie logisch? En komen die duizelingen inderdaad door te weinig plus? Of komt dat eerder door verkeerde cilinders?

  Reactie
  #2

  Heb al sterktes gehad tussen +1,75 en +2,50. Ben ook naar oogziekenhuis geweest en ben daar gedruppeld en helemaal gecheckt. Die kwam alleen tot conclusie dat ik waarschijnlijk lichte overcorrectie had in rechteroog. Op dat moment zat er +2,5 in rechteroog.... op dit moment dus weer +2. Wat wel opmerkelijk is, is dat in oogziekenhuis cilinders van -1,50 werden gemeten ipv -0,75. Maakt dit een groot verschil qua rust in hoofd/ogen?

  Reactie
  #3

  Het zijn wel verschillen waar je klachten van kunt krijgen.

  Reactie
Reageer op: Vage klachten bij dichtbij kijken
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief