Sterretje of vlekje zien

 • #1

  Hallo

  Ik zie soms wel eens een soort lichtpuntje ergens in mijn zichtveld. Een soort sterretje denk ik, de ene keer ter grote van een speldenkop en de andere keer ter grootte van een bruine boon oid. Dit is dan een fractie van een seconde want als ik (automatisch) knipper is het weer weg. Daarna blijft het ook niet terug komen. Kan een keer of 2 op een dag zijn en ook dagen of wekenlang niets.

  Zelfde verhaal met donkere vlekjes of een soort van troebel vlekje. Die troebele vlekjes blijven meestal wel aanwezig na knipperen een paar seconde en drijven wat weg. Pas had ik er 1 die een soort van flikkerde.

  Ik vroeg me af omdat ik aardig hypochondrisch ben of dit iets ergs kan zijn? Ik herken het niet als oogmigraine of netvliesloslating maar ben misschien wat bang voor iets neurologisch.

  Bij de huisarts wel eens kort besproken in combinatie met de hypochondrie en die ging er niet verder op in.

  Verder heb ik geen lichamelijke klachten op die momenten.

  Reactie
  #2

  Dat lijk toch op migraine t.g.v. spanningen

  Reactie
  #3

  Alleen het vooraf gaande aura dan?

  Dat komt toch door een vernauwing van de aderen in je hersens? Is het dan niet 'te' veel soms een paar keer op een dag of een paar keer per week?

  Ik heb dan verder ook helemaal geen last van hoofdpijn en het is echt een fractie van een seconde. Niet perse op stressvolle momenten, naar mijn idee best random.

  Reactie
  #4

  dat lijken toch echt migraine klachten. Dat kan verder geen kwaad. En dat komt ook niet door een vernauwing van de aders in de hersenen

  Reactie
  #5

  Oh bedankt, dit is dus zoals ik al dacht niet echt nog een huisarts bezoek waard? Ik dacht dat het minimaal 5 minuten moest duren en de vlek langzaam opzij uit je zichtveld moest gaan bij migraine.

  Ik las net wel dat migraine met aura een hogere kans op sterfte en beroertes geeft, dat vind ik dan toch erg eng als ik het blijkbaar zovaak heb...

  Klopt dit en is daar nog wat aan te doen naast meer ontspannen?

  Reactie
  #6

  Je zit jezelf weer helemaal gek te maken met dat gegoogle. Je zou daar echt mee moeten stoppen.
  Mijn vader, mijn broer, mijn dochter mijn kleinzoon en ikzelf hebben migraine met aura' s. Mijn vader is 85....
  Zorg voor ontspanning

  Reactie
Reageer op: Sterretje of vlekje zien
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief