Heb ik een blaasontsteking?

  • #1

    Hallo,
    Kan iemand me helpen?
    Een paar dagen geleden had ik per ongeluk in bad geplast en zo een goede dag later had ik last van pijn bij het plassen. Nu, dus een paar dagen later, heb ik er nog steeds last van. Ik kan men plas ook niet ophouden, want vroeger kon ik dat een volle dag ophouden en nu moet ik hollen. Ik heb steken als ik plas en moet echt veel plassen, maar een klein beetje. Als ik me afveeg hangt er ook steeds een beetje rood, ik denk bloed, maar dan wel wat wateriger, niet het bloed van je menstruatie aan het wc-papier.

    Ik moet toegeven dat ik zeer weinig drink en daardoor dus, zoals al gezegd, niet vaak naar het toilet ga.

    Zou iemand me ajb kunnen helpen? Ik durf niet naar de dokter gaan, want ik heb schrik dat mijn ouders boos zullen zijn.

    Reageer
    #2

    Blaasje,

    Hoe oud ben je?
    Het lijkt inderdaad op een blaasontsteking. Je zult toch echt even langs moeten gaan bij de dokter.
    Waarom zouden je ouders boos zijn dat je een blaasontsteking hebt?

    Reageer
    #3

    Lijkt inderdaad op een blaasontsteking. Wanneer ik het heb, voel ik een drukkend gevoel in mijn buik, pijn bij het plassen (vooral bij het begin en einde), constant moeten plassen meestal kleine beetjes.
    Best naar de dokter gaan. Die laat je in een potje plassen en steekt dan een papieren staafje in je urine en kan op 2 minute zien als je een blaasontsteking hebt. Je krijgt dan antibiotica en na 1 dag voel je je al veel beter. Wel de voorgeschreven medicatie uitnemen, anders heb je zo weer last.

    Reageer
    #4

    Ik ben net achttien geworden. Maar ik durf het hen eigenlijk gewoon niet zeggen, zou het niet gewoon overgaan na een tijdje? Ik kan toch niet eeuwig pijn hebben als ik plas? Ik denk gewoon dat men ouders boos zullen zijn en me niet geloven.

    Reageer
    #5

    Blaasje,
    Ik denk toch dat je en denkfout maakt.
    Waarom in godsnaam zouden ouders boos zijn omdat je een blaasontsteking hebt? Wat een onzin!
    Ik ben ervan overtuigd dat ook je moeder er wel eens last van heeft of heeft gehad. Maak het jezelf niet zo moeilijk zeg het aan je ouders en ga naar de dokter.
    Je bent achttien!

    En nee, ze gaat zeker niet vanzelf weg, sterker nog de infectie kan zich uitbreiden naar je nieren.

    Reageer
    #6

    Je ouders hoeven toch niet te weten waarom jij naar de huisarts gaat? Je bent 18. De huisarts heeft geheimplicht. En kom op, een blaasontsteking, die heb ik vroeger zo vaak gehad!

    Reageer
Reageer op: Heb ik een blaasontsteking?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief