Alcohol en blaasprobleem

 • #1

  Kan de alcohol in twee pilsjes de reden zijn dat je letterlijk in je broek plast. Ik denk eerder dat mijn blaas veel te vol is geworden. Ik moest vreselijk erg, maar vond het lullig om mijn vriendin daarom te laten stoppen. Toen we uitstapten ging het mis. Ik kon het nog wel ophouden, maar het kwam toch. Mijn vriendin zegt dat het de alcohol was. Ik heb het nooit eerder gehad, maar zo erg plassen als gisteravond is mij ook nog nooit overkomen, vandaar.

  Reactie
  #2

  Tja, als u dat tweede biertje niet had genomen had u niet in uw broek geplast, maar voor je onderweg gaat naar deWC gaan of onderweg stoppen, hadden dat effekt ook gehad. Eigenlijk niets aan de hand.....hopelijk heeft niemand het gezien

  Reactie
  #3

  ja dat kan wel wat je zelf al zeg je blaas zal al wel vol gezeten hebben. Dan kan een biertje er bij mij al voor zorgen dat ik in mijn broek plas.

  Reactie
  #4

  Alcohol en drugs werken op je neurotransmitters, die ook je blaas aansturen. En bier drinken zorgt voor uitscheiding van vocht.

  Reactie
  #5

  Ik denk dat je gelijk hebt Catootje. Gistereen moest ik nadrie kleine biertjes alweer erg plassen. Ik had het deze keer wel tot huis op kunnen houden, maar dacht ik drie weken terug dus zijn we maar even gestopt. Dat vragen is ook lullig, maar moeten melden  dat je broek pist veel erger. Voorlopig schaam ik me al voor de komende 10 jaar.

  Reactie
  #6

  Als het alleen na het nuttigen van alcohol is lijkt het me niet zo’n probleem al begrijp ik goed dat je je knap lullig kan voelen. Geen prostaat klachten? Als je nodig moet plassen kan het helpen om druk uit te oefenen op je penis/eikel.. Als het ware er zachtjes in knijpen.

   

  Reactie
  #7

  Tnx B. Ja dat trukje van knijpen kende ik en dat hielp eerst wel wat maar later minder. Het werd snel steeds erger vooral toen ik uitstapte. Het was of mijn blaas wedstrijdje met me hield. Als ik het weer krampachtiger probeerde op te houden werd de aandrang gelijk weer erger.

  Een prostaat op 34 is dat niet te jong.

   

  Reactie
  #8

  Bier bevat alcohol en nog veel meer water. Eens stroomt dat door en het is afhankelijk van het zout in je lichaam en de omgevingstemperatuur hoe hard dat gaat. Het is bij mij twee keer misgegaan.

  De eerste keer was in de laatste klas van het gymnasium toen we met een grote groep in de pauze elk een beugelfles Grolsch hadden gedronken. Omdat er steeds mensen naar de WC moesten stelde de docent WCstop in.  Wat had ik het moeilijk. Een paar minuten voor het eind van de les hoorde mijn buurman het sissen in mijn broek. Erger heb ik mij nooit geschaamd.

  De tweede keer was als student. Ik was niet ladderzat maar wel teut en ging op de fiets naar huis en moest heel nodig maar was er bijna en ja toen hield ik het niet meer. Niemand heeft het gezien maar vond het niet voor heehaling vatbaar en ik ben voorzichtiger geworden.

  Maak U dus geen zorgen en ga plassen als het kan en als het moet

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Geheel met je eens VG, ook valt alles hier onder ongelukje. Als het als zodanig verklaarbaar is en niet vaker gebeurd.....weinig aandacht aan schenken. Wel zou ik gewoon uit de klas gelopen zijn. ik begrijp ook niet dat hij geen toestemming geeft als iemand zo’n hoge nood heeft, als je hem tenminste duidelijk hebt gemaakt dat je op het punt stond in je broek te plassen.

  Reactie
  #10

  Het was 50 jaar geleden Els. Toen was een docent nog meneer en als die zei dat er voor het einde van het uur niet naar de WC gegaan mocht worden, dan nam je dat aan. Ik heb er toen wel aan gedacht want het werd heel erg. Hij had me ook laten gaan als ik het gezegd had en hij kon er niets aan doen. Vond het ook erg vervelend.

  Reactie
  #11

  Duidelijk een ongelukje VG, incontinentie is veel erger, maar ik kan me toch best voorstellen dat je je dat na 50 jaar nog helemaal herinnert. Hopeloos ook, want je kunt niet meer stoppen, dat weet ik uit ervaring, maar daar was niet de hele klas getuige van.

  Reactie
  #12

  Ja, zeker in dit jaargetijde van verkoudheid griep en kou en regen. En als je er bijna bent gaat je blaas alvast extra proberen te plassen, en als je uit of opstapt wordt de druk nog eens verhoogd.
  Op tijd plassen dus, en wat ook helpt is niet direct na bier drinken vertrekken maar even wachten tot het is doorgelopen, dus enige tijd van te voren geen bier meer drinken. En wat eten kan ook helpen.

  Reactie
  #13

  Alcohol heeft effect op je blaas. Hoe het werkt, weet ik ook niet.

  Schaamte,  maar ik plas altijd in bed na het drinken van alcohol. Dat moet niet veel zijn, een wijntje of een biertje en het is van dat. Om die reden drink ik zelden alcohol. Velen denken dat dat enkel gebeurt wanneer je stomdronken bent of zelfs enkel wanneer je een alcoholprobleem hebt. Niet dus, ik heb het vrij snel.

  Enige remedie hier. Niet drinken.

  Als ik toch iets drink, draag ik bescherming, mee beginnen op vraag van mijn vriendin. Dat is een redelijk verzoek van haar, vind ik, ze ligt namelijk in hetzelfde bed, en zelf vind ik het ook net iets aangenamer wakker worden. Verder doet ze er niet moeilijk over.

   

  Toen ik een periode zware pijnstillers na een operatie nam, had ik er ook last van trouwens. Waarschijnlijk een zelfde mechanisme? Denk ik dan toch..

   

  Maar de schaamte herken ik wel.

  Reactie
Reageer op: Alcohol en blaasprobleem
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief