Blaasjes op de lippen, geen koortslip!

 • #1

  Zo'n maand geleden had ik voor het eerst ineens blaasjes op mijn lip. Ze bleven ongeveer twee weken zitten en gingen af en toe kapot waardoor er vocht ontsnapte. Eerst dacht ik aan een koortslip, maar dat heb ik nog nooit eerder gehad en mijn zus, die er regelmatig last van heeft, zei dat het er niet uitzag als een koortslip. Ik heb verder geen last van de blaasjes, dus geen jeuk of branderig gevoel wat typerend is voor een koorstlip. Gister had ik opeens weer blaasjes, maar niet op dezelfde plek. Ze zijn vrij klein en doorzichtig. Ik vraag me dus af wat dit kan zijn en of ik me zorgen moet maken!

  Reageer
  #2

  ik heb exact hetzelfde, vanochtend keek ik in de spiegel en ze zaten er zonder aankondiging, ook geen jeuk of tinteling maar wel de blaasjes, die zijn gevuld met vocht en ik druk ze ook uit, ik hoop heel erg dat het geen koortslip is, ik doe er maar wat zinkzalf op om het uitdrogen te bevorderen, ik las dat het soms ook voorkomt zonder die typerende klachten..... maar kan niks vinden over n andere aandoening die met blaasjes gepaard gaan.

  Reageer
  #3

  Het kan misschien een vorm van een herpes-infectie zijn. Dit uit zich op verscheidene manieren. Bij veel mensen met name in en om de mond.
  Bij mijzelf zijn blaasjes in de mond vaak een teken dat ik vitamine-tekort heb. Nu met de "r" in de maand is extra vitaminetoevoeging geen overbodige luxe. Wellicht helpt dit je. Succes

  Reageer
  #4

  Heb je er ook in je mond? Zo een beetje als naftjes??? Zoja ga ermee naar de dokter je hebt dan een schimmelinfectie en kan behandeld worden met een zalfje.
  Geloof me ik heb het ook gehad en na een tijdje begint het wel pijn te doen.

  Reageer
  #5

  Ik denk dat je met nafjes, Aften bedoelt. Aften steken in de regel de kop op als de weerstand verlaagd is. Dus zorg voor een betere conditie door beter te eten, beter te slapen en in het algemeen gezonder te eten. Sport of in ieder geval voldoende bewegen is een goede behandeling voor de algemene oorzaak van Aften.

  Reageer
  #6

  dat heb ik ok dat komt door sex dan kan het zijn dat je met een man /jongen sex gedaan hebgullies

  Reageer
  #7

  Juul, dat is nu juist wel een seksueel overdraagbare aandoening, een herpes simplex infectie oftewel een koortslip. Die kun je trouwens ook door andere dingen krijgen, maar wat jinj bedoelt, blaasjes op je lippen als gevolg van seks, is dus een koortslip veroorzaakt door het herpes virus. Orale seks kan deze blaasjes op de genitaliën geven. Een erg vervelende SOA omdat als je eenmaal besmet bent, het niet meer overgaat, in de zin dat het wel wegtrekt maar steeds terug kan komen.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #10

  ik heb dat ook, kan het zijn dat het door zoenen komt?

  Reageer
  #11

  Het herpes simplex virus dat de koortslip veroorzaakt wordt onder andere via kussen overgedragen.

  Reageer
  #12

  Dat zijn aften.. even langs de dokter en krijg je druppels.. succes

  Reageer
  #13

  Hallo ik heb een vraagj.. Het zal mss raar klinkn mr het is erg vervelend!
  Wel voor te beginnen heb ik al een paar dagen een angine met ontstoken tandvlees en aphtes op mijn tong
  En veel wondjes overal in mijn mond
  Ik heb ook 2koortsblazen op mijn lip maar het rare is onderaan mijn mond niet op mijn lip
  Is er een pukkeltj nu vnmrg heb ik ontdekt dat er 2grote doorzichtige blazen
  Zijn rond gekomen de ene blaas staat nu op mijn lip omdat dat pukkeltj zo dicht tegn me lip was
  Het andere blaasj is nu nog klein zit onderaan de pukkel
  Nu, is dit ook een koortsblaas? Of wat is het? Het pikt maar pijn kan je ni noemen
  Grg help x

  Reageer
  #14

  Hoi ik heb een op me boven lip aan de binnekant precies in het midden een sortemet blaar! Het brand en me lippen zijn ook heel drooog wat kan het wezen en wat kan ik er het beste opdoen?

  HELP!!!
  Het doet egt pijn

  Reageer
  #15

  misschien kan het ook krentebaard zijn. begint met vochtige blaasjes maar kan steeds uitbreiden niet alleen in gezicht maar kan op andere delen vanhet lichaan jeukt, brand en als het uitdroogd kan er een korstje opkomen.

  Reageer
Reageer op: Blaasjes op de lippen, geen koortslip!
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief