Wel of geen koortslip?

 • #1

  Goedemiddag,
  Ik heb een vraag, een tijdje geleden had ik, wat ik dacht, een koortslip. Nu begin ik daar echter toch steeds meer over te twijfelen omdat ik geen duidelijk blaasje met vocht heb gezien. Verder las ik overal dat een koortsblaasje/ het korstje pijnlijk is. Ik heb er totaal geen last van gehad, geen pijn of jeuk etc.
  Echter voelde ik wel 2 dagen voordat ik een klein bultje had wat jeuk en waren mijn lippen wat gevoelloos. Maar dat was ook het enige wat ik zag; een bultje. Geen vocht of groepje kleine blaasjes etc.
  Nu was ik ook heel snel met van alles erop smeren want ik las dat knoflook zou helpen dus ik ging als een gek knoflook smeren op het bultje. Ik heb wel een 'korstje' gekregen na een dag maar nu ik er langer over nadenk, denk ik dat dat door de knoflook komt omdat ik las dat knoflook een brandwondje kan veroorzaken als het in contact komt met de huid. Ook zag het korstje er niet uit als een dik, gelig korstje maar meer als een stukje vel. Ook toen het losliet, liet het los als geheel.
  Maar nu is dus mijn vraag, Als je een koortslip hebt, zie je dan gelijk een blaasje met vocht of kan het eerst een klein buitje zijn? Want een dag later was het nog steeds geen groepje blaasjes met vocht erin? En hoe ziet zo een korstje er gewoonlijk uit? Ik kan de gevoelloosheid en jeuk niet verklaren, aangezien er wel een klein bultje te zien was. Zou dit een puistje geweest kunnen zijn die ik door de knoflook en zalfjes zo geïrriteerd heb dat er een korstje op kwam? Kunnen je je lippen hierbij ook gevoelloos worden, als er een puistje op komst is?

  Reageer
  #2

  Ook las ik dat een koortslip meestal op de rand van de lippen voorkomt, en bij zat het bultje midden op mijn lip.

  Reageer
  #3

  Het was ook de eerste keer dat ik, misschien, een koortslip had en ik begreep dat de eerste keer meestal het heftigst is waardoor ik ook twijfel omdat ik het totaal niet als heftig heb ervaren. Ik heb er totaal geen last van gehad, als in pijn of iets.
  Maar het feit blijft dat ik de gevoelloosheid voorafgaand niet kan verklaren.

  Reageer
  #4

  ?

  Reageer
  #5

  Dat zou kunnen ja dat het een koortslip is/was maar waarom maak je je er zo druk om? Een koortslip is niet gevaarlijk ofzo, vooral vervelend. Jeuk kan zeker voorkomen en het kan wat tintelen. Kan overal op je lip voorkomen.

  Reageer
Reageer op: Wel of geen koortslip?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief