Zoute smaak in mond + witte aanslag tong

 • #1

  Hoi allen,

  Ik loop al sinds februari met een probleem rond waar ik niet vanaf kom. Ik heb een zoute smaak in mijn mond. Daarnaast heb ik een dikke witte plaklaag op mijn tong (zie afbeelding). Momenteel loop ik sinds 3 maanden bij een orthomoleculair darmtherapeut, gezien zij er vanuit gaat dat het om candida/spruw gaat. Ik slik hiervoor allerlei supplementen, probiotica en heb ik een streng voedingspatroon. Echter twijfel ik of het wel echt candida is, omdat ik na 3 maanden nog geen verbetering merk.

  Ik ben al eens naar de huisarts geweest en heb hier Daktarin gel voor gekregen. De smaak ging toen even weg, maar kwam na een paar weken weer terug. Zij hebben ook geen idee wat het kan zijn. Mijn mondhygiëne is volgens de tandarts helemaal in orde.

  Zou het nog iets anders kunnen zijn dan Candida? Ik ben ten einde raad.

  Attachments:
  Reactie
  #2

  Candida kan heel hardnekkig zijn

  Reactie
  #3

  Zou inderdaad wel denken aan de rol van je voedingspatroon en bepaalde voedingssupplementen/natuurlijke middelen. In elk geval is kaas zwaar verteerbaar, wat klachten kan verergeren.

  Zou mezelf ook in de materie verdiepen. Kijken wat voor voeding je wel en niet verdraagt.  Belangrijk is altijd om te zorgen voor een  combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Ook niet te vaak eten, om de spijsvertering rust te gunnen. Veel mensen hebben ook een tekort aan maagzuur, waardoor een slechtere vertering. Onder andere betaïne/Pepsine kan helpen bij de spijsvertering. Ben zelf bij een kinesioloog van mindlink die dingen voor me uittest.

  Reactie
  #4
  Reactie
  #5

  Ik heb ook een zoute smaak. Dit duurt al acht maanden. bij KNO arts geweest. Er zit van achterop mijn tong tot onderin mijn keel (richting stembanden) een soort wit beslag. Het is geen infectie of schimmel (reeds medicatie gehad, deed niets)Als ik koffie drink of suiker (vooral chocolade) eet, krijg ik daarna ineens heel veel zout speeksel in mijn mond.Het is soms ondraaglijk, mijn lippen gaan zelfs stuk en mijn ogen branden. Klinkt dit alles bekend voor iemand? Huisarts en KNO arts hebben geen idee. Graag hoor ik of iemand iets meer weet. S

  Reactie
  #6

  @Marlon. Ik heb exact hetzelfde. Tong ziet er ook zo uit. Al 8 maanden ermee bezig om uit te zoeken wat het is. Mocht jij erachter komen (of ik) misschien is het dan raadzaam om elkaar te informeren. Merk jij ook een groter verschil na het eten/drinken van koffie/choco/suiker?

  Gr S

  Reactie
  #7

  Na 11 maanden medicatie te hebben geslikt en niets werkte, ben ik drie weken gestopt met het eten van suiker, lactose en gluten. Veel 'zure' dingen genomen (zie internet voor candida dieet) Daarnaast een probiotica kuur gedaan. Het werkt. Zout is weg! Eindelijk.

  Vermoedelijk is dit dus candida in de darmen geweest. Hopelijk komt het niet terug zodra ik weer gewoon ga eten.

  Uiteraard wel gezonder blijven eten maar een gebakje op zn tijd moet kunnen (hoop ik)

  Reactie
Reageer op: Zoute smaak in mond + witte aanslag tong
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief