Wat kan ik nog doen?

 • #1

  Hey,
  Ik ben al sinds 3 jaar naar verschillende dokters geweest omdat ik regelmatig ontstekingen heb in mijn gewrichten. Ik ben 29 jaar en vind dit op deze leeftijd abnormaal, dus ik wil grondiger onderzocht worden zodat ik als er iets mis is er op tijd bij ben.

  Ik heb een actieve levensstijl, ik ga met de fiets werken en ik gevarieerd en gezond. Mijn werk is ook fysiek, dus daar ben ik ook bezig. Ik doe bewust na het werk niks intensief meer omdat mijn lichaam uiteraard ook rust nodig heeft. Ik ga regelmatig ook een paar km wandelen in het weekend of op vrije dagen. Ik denk niet dat ik mijn lichaam overbelast omdat ik eigenlijk nooit mezelf forceer. Enkel heb ik na de werkweek soms wel wat last van mijn lichaam waardoor ik het soms ook rustiger aan doe. Ik denk wel goed naar mijn lichaam te luisteren. Al heb ik wel paar keer thuis gezeten met onder andere een ontsteking in de rug en de heup. Ik heb dan het gevoel dat er meer aan de hand moet zijn maar als ik dit aan de huisarts vertel dat ik mijn spieren en gewrichten wil laten onderzoeken krijg ik telkens de reactie dat 'het niet kan' ik krijg telkens 10sessies kine voorschreven en daar eindigt het mee.

  Als het altijd terug komt kan het toch niet anders dan dat er iets is? Ik bedoel ik ben zo jong.. niemand die ik ken van mijn leeftijd heeft zo veel pijn, en als ze dat wel hebben is er iets bij hen vastgesteld. Ik wil gewoon de zekerheid en uitsluiten dat er iets zou kunnen zijn, al weet ik niet waar ik hier voor terecht kan en de huisarts en andere dokters waar ik geweest ben helpen mij niet verder.

  Maak ik mezelf maar gek? Is het toch mogelijk dat er gewoon maar ontstekingen onstaan? Of moet ik toch blijven doorvragen? En waar kan ik dan nog proberen om hulp te vragen..?
  Alvast bedankt

  Reageer
  #2

  Ben je al bij een reumatoloog of orthopeed geweest?

  Reageer
  #3

  Hoi,

  Als je bij alle andere artsen "uitgedokterd' bent, zou je nog een verwijzing naar een Pijnpoli kunnen vragen,als je daar nog niet bent geweest.

  Reageer
  #4

  Hoe weet je dat het ontstekingen zijn? Is dat vastgesteld en waar heb je dat dan in? Pees, spier, slijmbeurs?

  Misschien is het je houding of hypermobiele spieren of verhoogde spierspanning, enz.

  Reageer
  #5

  Ik ben enkel bij huisdokters geweest, ik heb altijd gedacht dat je voor specialisten een doorverwijzing nodig hebt van je huisdokter. Nu heb ik net gaan googlen en kan ik inderdaad op eigen initiatief een afspraak maken, dit ga ik uiteraard ook meteen doen.

  Ik weet dat het ontstekingen zijn omdat de dokter dit zegt (dus je het dan maar aanneemt) waar precies die zit weet ik eigenlijk niet. Dat is nooit vermeld. Er is gewoon het woord ontsteking gevallen. Ik heb altijd een zalfje meegekregen en kinesitherapie en opzich helpt dat wel, maar het blijft wel terugkeren.

  Reageer
Reageer op: Wat kan ik nog doen?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief