Pijn onder knieschijf, knieholte, wat is dit?

 • #1

  Hoi,

  ik heb al een aantal jaren erge last van mijn knieen. Het is een erge pijn onder mijn knieschijven lijkt het en als ik in de knieholtes druk is het heel pijnlijk, dan ben ik "bijna" bij het pijnlijke plek zeg maar.

  Hier loop ik al een tijdje mee rond, +/- 3 jaar geleden heb ik een ongelukje gehad waardoor mijn enkel banden waren verrekt, heb daarvoor fysio gehad, op aandringen van mij heeft de dokter me ook voor mijn knie doorverwezen naar de fysio, er was namelijk op een foto niks te zien aan mijn botten.
  Fysio heeft niet geholpen!! nu loop ik nog met de pijn in mijn knie, door mijn huisarts (een vrouw) is mij verteld dat het een pijnsyndroom is die ik moet trainen doormiddel van zakken suiker op mijn voet. jaar later braaf mijn oefeningen gedaan nog niet beter, juist verslechterd! weer naar de huisarts gegaan(man) gaf aan dat het de miniscus is en een knobbel aan de achterkant van mijn knie een tumor is.
  Door gestuurd naar de ortopeed, kreeg ik de diagnose jumperknee en geirriteerde pees waardoor een ophoping van vocht ofzo is ontstaan!! Ben niet sportief ingesteld en kreeg een totaal verkeerde diagnose!!! 3 keer op een rij!! Uiteindelijk verga ik regelmatig van de hefige pijn en de doktoren doen hier niks tegen of sturen me net als de ortopeed weer naar de fysio!!!!!

  Vraag me af of er mensen zijn die zich een beetje in mijn verhaal kunnen herkennen en of ik zomaar een second opinion kan krijgen en hoe dat in zijn werk gaat.

  Alvast bedankt voor het lezen van mijn verhaal en hopelijk de meningen!!

  groetjes shai

  Reactie
  #2

  Shai, wat een erg vervelend verhaal. Ik zou inderdaad een second opinie aanvragen bij een grenommeerd orthopedisch chirurg. Ieder academisch ziekenhuis zal geïnteresseerd zijn om jouw knieen nogmaals te beoordelen en te onderzoeken.

  Je zult wel voor jezelf moeten opkomen, maar ik denk dat je stevig genoeg staat omdat je medisch dossier duidelijk vermeld dat eerdere diagnosen onjuist waren.

  Vraag om de medische gegevens van alle behandelaren die jouw knieen hebben gezien, en neem dit mee naar de 2nd opinie.

  Het wordt tijd dat je probleem goed wordt opgelost. Daarvoor zul je zelf de eerste stappen moeten zetten!

  Reactie
  #3

  De ziekte van Osgood-Schlatter is een ziekte waarbij er pijn optreedt op de plaats van de aanhechting van de kniepees aan het scheenbeen. Hierbij ontstaat er een gevoelige bobbel op het scheenbeen net onder de knie.

  De ziekte komt vooral voor bij jongens tussen de 10 en 16 jaar. Bij meisjes komt het iets minder voor, dan echter vaak iets eerder, 8-12 jaar. Het ontstaat wanneer ze in de groeispurt zijn en aan sport doen. Er ontstaat een zichtbare bult onder de knie die gevoelig is en warm aanvoelt. Klachten ontstaan vooral na het sporten waarin veel gerend, gesprongen of geknield wordt. Hierdoor ontstaan er grote krachten op de kniepees en voelt men pijn bij de bult. De aanhechting van de kniepees op het scheenbeen is geïrriteerd en ontstoken en vaak vormt zich hierdoor op den duur (na enige maanden) op die plaats wat meer botweefsel dan normaal.

  Reactie
  #4

  Meer vragen en antwoorden over Pijn in knie:
  http://www.dokter.nl/search_gcse/?q=FORID%3A11&cx=partner-pub-8575168267605921%3Aeak94u-kmbq&ie=UTF-8&q=pijn+knie&sa=Zoeken#1536

  Reactie
  #5

  Hallo,

  4/5 jaar terug heb ik mijn rechter enkel verstuikt. Door met krukken te lopen heb ik misschien mijn linker knie overbelast. Hierdoor ben ik verkeerd gaan lopen. Toen kreeg ik last van mijn rechter knie.

  De pijn zit bij/onder mijn knieschijf en dit trekt dan door heel mijn knie. Deze pijn komt en gaat. Soms wordt ik wakker en heb ik pijn in een knie waarna het aan t einde van de ochtend kan verdwijnen of pas na een paar dagen.
  Regelmatig verdraai ik een van mijn knieën een beetje en hoor/voel ik een harde knak in mijn knie. Dit doet ook erg zeer. Ik heb het idee dat de pijn eerder komt als het koud/vochtig weer is.
  Bij mijn sport paardrijden heb ik over het algemeen geen last ven mijn knieën, tenzij de pijn van te voren al aanwezig was. De pijn is dan ook zeer belemmerend.

  Mijn huisarts dacht dat mijn kniebanden slap waren en ik moest sporten van hem in een sportschool. ik moest me knieën veel buigen en strekken. Hierdoor kwam de pijn alleen maar vaker en heviger terug. Dit was zeker geen spierpijn.

  Wie kan mij a.u.b. helpen?

  Reactie
  #6

  vreemd advies van de huisarts om zonder te weten wat er speelt in die knie oefeningen voor te schrijven.
  altijd eerst onderzoek, dan advies.
  het lijkt me verstandig als je verwijzing krijgt voor ziekenhuis.
  succes, Brenda

  Reactie
  #7

  De huisarts is normaal gesproken de aangewezen persoon om u te helpen. Ik kan mij voorstellen dat uw vertrouwen in uw huisarts is afgenomen gezien het door u genoemde resultaat.
  Maar ik moet mij toch ook bij Brenda aansluiten dat er eerst onderzoek nodig is om vast te kunnen stellen wat de oorzaak is van uw klachten.
  Complicerende factoren bij gewrichtsproblematiek zijn obesitas, en als er sprake van is, reuma.
  Ga met uw klachten opnieuw naar uw huisarts en vraag als de huisarts u antwoord schuldig moet blijven, een verwijzing naar de medisch specialist die het meest ervaren is in gewrichtsproblematiek, en die het best bij de klachten die u heeft, past. In geval van verdenking reuma kan dit een reumatoloog zijn, is geval van losse banden mogelijk een internist, en in geval van specifieke gewrichten, de orthopeed.

  Reactie
  #8

  ik zou zeker een second opinion aan vragen,
  want wat ik van jou hoor had mijn schoonzus ook, en die moet nu geopereert worden.
  Ik wens je heel veel sterkte toe.
  HARTELIJK GEGROET
  Sannie

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Voor een jumpers knee hoef je helemaal niet sportief te zijn. Al denk ik zelf dat jij meer last hebt van een lopersknie oftewel runners knee. Je hebt dan pijn achter je knieschijf. Dit kan komen omdat pezen te kort zijn of niet goed 'sporen'. Ik heb zelf last van chondropatie, hierbij slijt mijn kraakbeen langzaam aan, scheef af. als ik niet stop met sporten, dan kan ik over 10 jaar aan de kunst knie. Hier is even een plaatje van de plek waar je bij runners knee last van zou moeten hebben: http://www.merck.com/media/mmhe2/figures/MMHE_05_075_03_eps.gif Wat je daartegen kunt doen is vooral minderen qua lopen/fietsen/lang staan. Als je lang pijn hebt moet je om de 10 minuten gewoon koelen, dan neemt de pijn iets af, en draag goede schoenen. Ik zou dit eens voorleggen aan de huisarts.

  Reactie
  #10

  ik heb ook al een tijdje las van me knie.
  soms als ik loop dan hoor ik een knak in me knie en het lijkt soms net of die heel snel uit me kom gaat en dan gelijk weer terug gaat.
  en soms als ik loop doet het gewoon pijn.
  maar het gekken is het is niet altijd zo :S

  wat ik denk hoe het komt is omdat ik altijd verkeerd sta ik sta altijd met me teenen naar binnen :S
  een soort van ik moet nodig plassen houding XD

  maar weet iemand wat ik er aan kan doen?

  liefs loes

  Reactie
  #11

  Weet je nog wanneer de problemen met jouw knie zijn ontstaan? Ben je bijvoorbeeld hard gevallen of heb je je eens verstapt? Het lijkt op een probleem met de mensicus waarbij losse stukjes tussen het gewricht kunnen raken en de knie 'op slot' kan komen te zitten. Het geeft ook een knakkend geluid. Dus wie weet...

  Reactie
  #12

  ik loop al maanden met pijn in mijn rechter knieholte en me knieschijf
  fysio geweest terug naar de huisarts en die verwees me naar de orthopeed en na maanden aan dringen bij de orthopeed kreeg ik eindelijk een scopie en die heb gehad en nu blijkt dat me kruisband te slap is
  ik ben nu een week geleden geopereerd en nu heb ik vreselijk pijn in me knieholte het lijkt net of er iets met kruisband aan de hand is en pijn op knieschijf en mijn rechter been is helemaal opgezwollen met vocht en dan door al dat vocht is ook rechtervoet opgezwollen en dan doet mijn voet ook nog pijn

  heeft iemand hier mee ervaring of heeft hetzelde

  gr rebecca

  Reactie
  #13

  Hai Rebecca, ik neem aan dat je gips hebt. Zit het gips niet te strak?

  Reactie
  #14
  1. Hey ik lees het nu pas ik loop al een jaar met veel pijn in me knie en ze zeggen ook veel dingen tegen mijn  maar ik kan bijna niks meer normaal slaap ik al maar door de pijn kan ik niet slapen huil veel van de pijn en de dokterpost doet er niks aan meer
  Reactie
Reageer op: Pijn onder knieschijf, knieholte, wat is dit?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief