Examenstress

 • #1

  Hoi!

  Ik ga half januari mijn eindexamen doen. Ik studeer gitaar op het conservatorium en het examen bestaat uit een concert geven, waarvan ik grotendeels helemaal alleen moet spelen en daarna mensen (zonder van te voren te weten wie het zijn) moet begeleiden (zonder dat je weet wat je moet gaan spelen). Kortom, nogal spannend.

  Nou heb ik al een tijd sowieso last van veel stress, hyperventilatie, ga zo maar door. Op belangrijke momenten komen die natuurlijk nog veel erger naar boven. Ik vroeg me dus af of iemand misschien ideeën/ervaring heeft. Het gaat hier dus specifiek om koude- en trilhanden, hoge hartslag en sowieso erg veel spanning in m'n lichaam die echt niet goed is voor mijn spel...

  Een vriend van me raadde beta blokkers aan maar dat vind ik wel een beetje heavy. En gezien een bijwerking koude handen kan zijn is dat misschien niet het beste idee... Verder zie ik veel mensen over valeriaan praten, maar dat ze er emotioneel erg vlak van worden. Wat als je muziek aan het maken bent natuurlijk ook niet echt handig is.

  Wellicht een beetje veel eisen, maar misschien heeft iemand een super idee!

  Reactie
  #2

  Sorry,  ik zie dat ik 'm in een totaal ongerelateerde sub heb gezet!

   

  Reactie
Reageer op: Examenstress
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief