Constante druk borst + veel meer

 • #1

  Goedenavond,
  Ik ben Nick 28 jaar oud en sinds een aantal jaar heb ik last van een constante druk op me borst.
  Na een aantal heftige jaren door het verliezen van beide ouders/ broer van me vader en mijn 2 beste vrienden voel ik me eigenlijk super slecht.
  Sinds 2014 heb ik een constante druk op mijn borst en hiervoor ben ik bij de HA geweest en na een aantal onderzoeken bleek er niks met mijn hart, ook was er niks raars te vinden in het bloed, geen allergieën of iets dergelijks. Na alle onderzoeken maar geaccepteerd dat het misschien door de stress zou komen.
  Sinds vorig jaar juni kreeg ik last van mijn keel, verstopte neus en vaak en veel slijm ophoesten en daardoor ook erg benauwd en hierdoor werd de druk op me borst steeds erger en kwamen er aardig wat kleine pijntjes bij zoals steken in me linkerzij en onder me oksel, buikklachten waaronder steken in me buik/rommelige buik en veel gasvorming.
  Toen ik in juli een nieuwe baan kreeg en daarbij wat meer stress kwam kijken werden de klachten steeds erger en was ik vaak duizelig en licht in mijn hoofd tijdens het werken. Tot eind oktober de buikklachten zo erg waren en of het daaruit kwam weet ik niet maar toen volgde er een paniekaanval waar ik nog nooit ervaring mee had gehad dus ambulance laten komen omdat ik dacht dat ik dood ging (vader & oom allebei overleden aan hartstilstand, bang voor hetzelfde) bleek veder niks aan de hand en hun vertelde mij dat het om een paniekaanval ging en hiervoor kreeg ik oxazepam. Volgende dag HA geweest en die gooide de buikklachten op een spastische darm en de paniekaanval kwam door stress. Sinds de 1e paniekaanval ben ik me super slecht gaan voelen, vaak licht in het hoofd duizelig soort van niet helder zijn. En heb ik daarna nog een aantal paniekaanvallen gehad en hierdoor niet meer in staat om weer te gaan werken (ben namelijk chauffeur en wil geen risico’s nemen met me leven en andermans leven).
  Daarnaast ben ik een super slechte slaper en mag ik blij zijn als ik normaal de 5u slaap per nacht haal maar sinds de paniekaanvallen slaap ik max 3u per nacht en daarvoor al verschillende slaapmedicatie wat tot nu toe niet aanslaat.
  Mijn bericht hier plaats ik nu omdat ik het eigenlijk allemaal niet meer weet en ondanks alles opgevolgd te hebben wat mij is aangeraden zoals elke dag naar buiten, goed eten, voldoende fruit & groente en noem maar op ik me de laatste weken steeds slechter ga voelen.
  Ik ben in de afgelopen 3 weken 4x ziek geweest waaronder erge diarree, koorts en veel hoofdpijn. Keelpijn word erger en daardoor ook weer erg benauwd en de druk op me borst ook weer erg aanwezig is, scherp stekend plekje onder me linker oksel en weer veel buikpijn e veel duizelig en niet helder in me hoofd zijn, moeilijk oogcontact kan maken en moeite op gesprekken te volgen en een super erg onrustig gevoel in me hoofd te hebben.
  Van mijn HA word ik niet veel wijzer die blijft maar zeggen dat het door de stress komt en komt veder ook niet met oplossing anders dan gesprekken met een psycholoog. Wat ik al heb en me nog steeds niet veder heeft geholpen dus probeer ik op deze manier de hulp van mijn medemens in te schakelen want ik weet het zelf niet meer.

  Reactie
  #2

  nog wat info:

  ik ben 28 jaar, 187cm en weeg 60 kilo.

  Niet echt een ideaal gewicht maar de HA zei ook hierover dat het door de stress komt en ging er eig veder niet op in. Terwijl mijn BMI veelste laag is.

  Reactie
  #3

  Doe eens de testen op:
  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/
  https://www.dokter.nl/zelftesten/angststoornistest/

  Reactie
  #4

  deze zijn allebei positief,

  maar als ik naar de huisarts ga zegt ze dat het door de stress komt en dat ik rustig aan moet doen en het dan wel minder word. Ik voel me daar al langere tijd niet serieus genomen en doen ze een btj alsof het een broodje aap verhaal is.

  Reactie
  #5

  je hebt in ieder geval hulp nodig.. En met alleen maar praten met een psycholoog kom je er niet. Maar dat geef je zelf al aan. Je hebt toch een stuk therapie nodig. Cognitieve gedragstherapie en eventueel medicatie om de scherpe kantjes eraf te halen. Ik zou dat in ieder geval met de psycholoog bespreken

  Reactie
  #6

  cognitieve gedragstherapie, moet je denk ik via de huisarts aanvragen zeker?

  en waarom komt de HA dan niet zelf met zoiets?

  maar ik ga het morgen direct bespreken met de psycholoog, dankjewel !

  Reactie
  #7

  De psycholoog moet je daarvoor verwijzen.

  Reactie
  #8

  Hoi,

  Ik weet dat het erg laat is en misschien lees je dit wel nooit meer. Maar ook ik had last van een heleboel klachten. Bij mij bleek veel aan de hand waaronder chronische hyperventilatie. Door te snelle ademhaling kan je veel klachten krijgen zoals de hyperventilatie natuurlijk, trillen, overgeven, diarree, buikpijn, druk op de borst en ga zo maar door (voor alle klachten zou ik even een symptomen lijst googlen). Dit kan door veel dingen komen, maar ook langdurige stress. Hierdoor is het bij mij in ieder geval gekomen. In stressmomenten adem je sneller en bij langdurige stress kan dit je hele adempatroon door de war gooien. Ik weet natuurlijk niet of je dit hebt maar je zou er even naar kunnen kijken!

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Constante druk borst + veel meer
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief