Overmatig zweten bij inspanning ochtend

  • #1

    Hallo,

    Sinds 9 maanden fiets ik naar mijn werk. Het is ongeveer 30 minuten fietsen en ik doe dit 4x per week. Ik fiets ongeveer 16-18km per uur.

    Wat ik altijd heb, ongeacht temperatuur of tegenwind (of het feit dat ik in goede conditie ben), is dat ik overmatig ga zweten. Het zweet loopt letterlijk in straaltjes over mijn rug. Ik zweet op armen, benen, buik.. Mijn gezicht loopt rood aan en is bezweet en die blijft vaak nog verhit tot een uur na aankomst op het werk.

    Het rare er aan is, waarom ik mij dus afvraag wat het kan zijn, is dat ik op de terugweg nergens last van heb! En ook niet eerder dit zo heb meegemaakt. Behalve als het bloedheet is buiten ;).

    Ook als ik ga sporten in de avond zweet ik niet zo overdreven. Ik zweet wel makkelijk, snel en krijg makkelijk een rood gezicht. Maar dit is wel echt afwijkend van wat voor mij normaal is. En duurt dus al 9 maanden.

    Ik voel mij verder goed, bloed is een paar maanden geleden nog getest en niets gevonden.

    Wel is er een onregelmatigheid in mijn hartslag, maar zou volgens HA (holter gehad en cardioloog had rapport gemaakt) geen sprake zijn van een afwijking.

    Weet iemand waar het door kan komen?

    Ik sta 7u op en ga meestal tussen 8-8.15u op pad. Heb dan wel gegeten.

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Douche of baad je 's ochtends misschien redelijk warm?

    Reageer
    #3

    Nee, ik douche voor het slapen gaan.

    Ik douche wel relatief warm, maar slaap in een relatief koude slaapkamer. Ik heb er dan geen last van :(.

    Reageer
    #4

    Wat eet en drink je dan zoal 's ochtends voordat je de deur uit gaat?

    Reageer
    #5

    Ik drink een beker koffie (zwart) en eet meestal magere kwark met volkoren muesli. Soms 2 boterhammen met vleeswaren of griekse yoghurt met blauwe bessen.

    Reageer
    #6

    Ik zou het een keer zonder koffie aan kunnen kijken..

    Na de koffie in de ochtend drink ik namelijk alleen nog water en kruidenthee.

    Reageer
    #7

    Probeer de koffie dan eens te vervangen door thee

    Reageer
    #8

    Ja ga dat inderdaad maar eens proberen. Koffie is de enige constante namelijk in mijn 'routine'  voor het op de fiets stappen in de ochtend. Dank je!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik herken het helemaal Emmie79. Mijn verhaal is ongeveer gelijkaardig ... ik fiets een dikke 20 min. naar het werk, maar ook als ik met het openbaar vervoer ga transpireer ik veel nadat ik de deur uitga. Het is echt iets des ochtends. Warme douche of geen douche, koffie of geen koffie ... bij geen van die dingen ligt de oorzaak. Ook ik liet recent bloed afnemen met een goed resultaat. Vroeger had ik het niet, ik ben nu 53 jaar en vraag me echt af wat de oorzaak is. In ieder geval zou ik er graag van verlost zijn.

    Reageer
    #10

    @Ben veel mensen hebben te maken met insulineresistentie, wat onder andere ook overmatig zweten kan geven. Sowieso spelen bij veel klachten het voedingspatroon en tekorten aan diverse voedingsstoffen een rol. Misschien een tekort aan vitamine D. Een natuurgeneeskundige weet vast meer.

    Reageer
    #11

    Ook ik herken me hierin en heb me afgevraagd wat de reden is. Ik ben 50, fiets sinds dit jaar bijna dagelijks naar m'n werk, zo'n 7km. 's ochtends kom ik bezweet aan, s middags heb ik daar nagenoeg geen last van. Wellicht omdat 's ochtends m'n 'kacheltje' aanslaat en de thermostaat was doorslaat? Irritant is het wel..

    Reageer
Reageer op: Overmatig zweten bij inspanning ochtend


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief