altijd regelmatig en nu opeens niet meer?

Online ZorgZus
 • #1

  Hi,
  Ik ben bijna 38 jaar en van mijn 16e tot mijn 34ste aan de pil geweest. Vanaf het moment dat ik stopte met de pil, was ik altijd heel regelmatig ongesteld (28 dagen cyclus) Sinds 2 maanden is dat opeens veranderd. De vorige cyclus was 17 dagen en deze is 24 dagen. De ongesteldheid begon altijd 's nachts, maar nu overdag. De heftigheid is denk ik niet veranderd, hoewel het langer pijnlijk is, maar bloedverlies is hetzelfde. Toevallig had ik vannacht ontzettend kramp in mijn darmen, mar weet niet of dat daardoor komt
  Ik lees nu overal dat dat kan komen doordat de overgang al is ingezet. Ik schrik daar heel erg van, want k heb mijn hele leven geen kinderen gewild, maar nu, sinds een paar maanden ben ik van gedachten veranderd. Nu ben ik heel bang dat ik al onvruchtbaar word... :-(. Begint dat zo vroeg?
  Denken jullie ook dat die verandering in de cyclus daar mee te maken heeft of kan het ook andere oorzaken hebben? Maak me zoveel zorgen

  Reageer
  #2

  De een komt heel vroeg, de ander laat in de overgang.
  de overgang kan inderdaad vroeg inzetten met als begin onregelmatig worden.
  Als je nog een kinderwens hebt is het ook verstandig om te zorgen dat je voor je 38e en zeker voor je 40e kinderen probeert te krijgen je wordt per jaar zo ie zo al minder vruchtbaar.
  Of je al beginnend in de overgang bent kun je laten controleren door middel van een bloedtest.
  Misschien valt het wel mee, je bent natuurlijk niet meteen onvruchtbaar. maar laat het nakijken als je nog een kinderwens hebt.
  Brenda

  Reageer
  #3

  Gisteravond Zembla gezien?
  De vruchtbaarheid begint af te nemen vanaf het 30e jaar. En het gaat snel!
  Op 38-jarige leeftijd is het gereduceerd tot 25%!!
  Achteraf gezien heb ik ontzettend geluk gehad.
  Had precies dezelfde gedachte als jij: nooit kinderen willen hebben en opeens verander je van gedachten. Ben op bijna 38-jarige leeftijd gestopt met de pil en direkt dezelfde maand zwanger geworden. Met 40 begon ik onregelmatig te menstrueren, eerst een paar keer heel snel achter elkaar, daarna met tussenpozen van een paar maanden en binnen een jaar was het afgelopen.
  Ik hoop dat je wens uit mag komen, maar maak er snel werk van.
  Omdat je nu al onregelmatig bent, zou je gebruik kunnen maken van ovulatietesten.

  Sterkte en succes.
  Een late moeder met een vroege overgang.

  Reageer
Reageer op: altijd regelmatig en nu opeens niet meer?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief