Na te laat slikken toch lichte menstruatie?

  • #1

    Hallo, nou ik heb een vraagje maar weet niet of ik dat in de goeie forum zit.

    Ik slik de pil cyproteronacetaat/
    ratioharm 2mg/0,035mg
    Maar als ik die bijv in de eerste week per ongeveer een kwartier of half uur later neem heb ik a 2 dagen erna last van doorbraak bloeding. Dit zelf had ik met migranon 30 daarvoor ook. daarvoor was ik na de dokter gegaan en kreeg dus die ik nu gebruik hierboven benoemt. Maar het is niet altijd. Het is ook voor gekomen dat ik pas bij de laatste strip dit kreeg maar ook welles bij alle drie de strippen.

    En daar bij ik de pil slik heb ik welles bloeding na seks met mijn vriend. Wel heeeel lichtjes echt mini maar later in de week toch iets meer maar soms ook niet. En na dat ik mijn menstruatie gehad heb is het weg.

    Reageer
    #2

    En wat is nu precies je vraag?

    De werking van cyproteronacetaat-ratioharm in combinatie met ethinylestradiol is als de pil.

    Ik heb het vermoeden dat deze pil combinatie te licht is voor je en dat je mogelijk last hebt van contactbloedingen. Het innemen van de pil met een variatie van een kwartier of een half uur zoals je beschrijft, zou geen negatief effect hoeven hebben op de werking. Dus ik denk dat jouw mogelijke probleem niet is gerelateerd aan het tijdstip van innemen zoals je beschrijft.

    In de bijsluiter staat (heb je die gelezen?) hetvolgende beschreven:

    [i]Vooral gedurende de eerste paar maanden kan zich tijdens gebruik van de tabletten zeer lichte of aanzienlijke bloeding (zogenaamde spotting of doorbraakbloeding) voordoen. Wanneer geen bloeding optreedt in de zevendaagse inneempauze, dan dient zwangerschap na een geschikte periode uitgesloten te worden door middel van een zwangerschapstest, alvorens een nieuwe tablettenkuur te beginnen. Raadpleeg hiertoe uw arts. [/i]

    Reageer
    #3

    Die vermoede had ik ook dat deze pil weer te licht zou zijn. Ik vond het raar dat als je het later innam dat je dan een paar dagen later last had van bloeding.

    Ik had al een keer rond gevraagd bij vriendinnen of die daar ook last van hadden maar die hadden dat niet. Daarom dat ik me ging afvragen of de pil nu te licht was of dat ik misschien een ziekte ofzo had. Zwangerschap kan ik uitsluiten dat is het niet anders had ik al een bevalling moeten Gehad hebben.
    Want ik loop er al een tijdje mee een langer dan een jaartje als ik de periode met de vorige pil mee tel.

    Maar aan je antwoord heb ik heel veel. Dankjewel.

    Reageer
Reageer op: Na te laat slikken toch lichte menstruatie?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief