Soms tussentijds verlies<"/> Soms tussentijds verlies - Medische Forum - Dokter.nl

Soms tussentijds verlies

Online ZorgZus
 • #1

  Sinds januari zit ik goed aan de pil. Ik had in maart ineens roze afscheiding. De huisarts heeft toen een uitstrijkje laten maken. Er is geen hpv gevonden en een pap1. Er waren geen endocervicale cellen gevonden in het uitstrijkje. Ik dacht dat dit moest maar volgens de huisarts gebeurt het vaker. Van maart tot juni geen tussentijdse bloeding gehad. Ik was toen 1x de pil vergeten en die heb ik de volgende dag in de avond ingenomen. Ik had toen gelijk een klein stipje bruin bloed in ondergoed. Vorige maand precies hetzelfde met de pil en bij afvegen (1x) maar een klein beetje bruine afscheiding.

  Moet ik hiervoor terug naar de huisarts? Ik neem aan dat het uitstrijkje niet ineens veranderd is omdat er toen gewoon pap1 uitkwam en ik verder nergens last van heb. Kan het dan komen door de pil vergeten of? en klopt het inderdaad dat er vaker geen endocervicale cellen worden gevonden?

  Reageer
  #2

  Het zal toch door de vergeten pil komen. Of het is gewoon spotting. Lees de bijsluiter van de pil

  Reageer
  #3

  Dat zal ik is doen haha. En die endocervicale cellen? Zijn die inderdaad vaker niet te zien? Ik ga vanuit dat het niet erg is anders zullen ze geen PAP geven maar ben altijd nieuwsgiering naar zoiets.

  Reageer
  #4

  De aanwezigheid van endocervicale cellen in de cervixuitstrijkjes geeft zekerheid dat de transformatiezone adequaat is uitgestreken, waardoor het aantal fout-negatieve bevindingen wordt verkleind

  Reageer
  #5

  Oke dus het is niet erg als het niet gevonden is? Het geeft geen verhoogd risico op baarmoederhalskanker?

  Reageer
  #6

  Nee erg is dat zeker niet.

  Reageer
Reageer op: Soms tussentijds verlies
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif