Na 1,5 week licht bruin bloed?

Online ZorgZus
 • #1

  Hey allemaal,

  Ik heb sinds december dat ik na een menstruatie (die gewoon normaal verloopt) een week rust ervan heb, laten we zeggen ongeveer 9 dagen, maar dan ineens begint er een klein beetje bloed te lekker (1 keer). Misschien ovulatie dacht ik? En de daarop volgende dagen is het telkens bruin soms een keertje heel klejn beetje bloed. En dat gaat niet weg tot ik menstueer. Zodra de menstruatie voorbij is, houdt het dan ook weer zo'n dag of 9 of 10 op en dan komt het 1 keer beetje bloeden en daarna bruin bloed soms vermengd met rood bloed weer.

  Geen pijn, niks. Ik zou me er ook niet aan storen dus, want heb er verder geen last van, maar het 2,5 week per maand met maandverband is irritant.

  Dit is nu de derde keer dat ik het heb, elke keer na de menstruatie verwacht ik dat het klaar is, en ik 3 weken (zoals normaal) geen maandverband meer hoef, maar na 1,5 week mag ik dat dus al weer dragen.

  Ik ben bijna 36, geen kinderen, nog nooit de pil geslikt, ik ben ook nog maagd...moet ik me hierom druk maken? Of trekt dit op een gegeven moment vanzelf weg?

  Reageer
  #2

  Het kan inderdaad een ovulatiebloeding zijn.

  Reageer
  #3

  Daar dacht ik ook aan, en dat het daarna ook eventjes aanhoudt tot ik weer menstrueer.  Maar dokter google vertelt mij dat dit maar 2 dagen zou duren. Maar ik zal even op voeding en slaap letten. Sinds ik een nieuwe baan heb en 40 uur ipv 32 werk, slaap ik maar 5 uurtjes per nacht en ik eet de raarste dingen op de gekste tijdstippen. Ik zal even een balans zoeken, en mocht dat het probleem niet verhelpen, ga ik wel naar de huisarts.

  Reageer
  #4

  Bruin bloed kan te maken hebben met een tekort aan progesteron ofwel oestrogeendominantie. Verkeerde voeding en onregelmatig eten werkt natuurlijk ontregelend op je hormoonhuishouding.

  Reageer
Reageer op: Na 1,5 week licht bruin bloed?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief