PMS verlichten

 • #1

  Hey allemaal,

  Ik heb hier ooit al eens een berichtje geplaatst dat ik in de 2 weken voorafgaand aan mijn menstruatie niet kan sporten omdat ik na een dikke 10 minuten hardlopen ongelooflijke veel last van mijn baarmoeder krijg, een soort menstruatiekramp maal 10.
  Jullie dachten hier dat het om PMS ging en raadden mij aan om naar de huisarts te gaan. Heb ik ook gedaan en deze kwam inderdaad ook tot de conclusie dat het PMS is ondanks mijn jonge leeftijd (19jaar). De pil helpt blijkbaar erg goed tegen PMS, maar ik mag geen hormonen nemen (medische familiale geschiedenis). Nou kwam ik dus van bij de huisarts,met een diagnose, maar dus eigenlijk zonder oplossing...
  Niet sporten is voor mij geen oplossing, niet alleen omdat ik het ongelooflijk graag doe en het mijn manier is om met stress om te gaan, maar ook omdat ik in mijn opleiding fysieke proeven heb, het is gewoon een veel te grote kans dat ik moet gaan hardlopen in die vreselijke 14 dagen...

  Dus mijn vraag, weet iemand wat je aan PMS kan doen? De tip om te gaan bewegen werkt net averechts bij... Mijn huisarts weet het niet omdat hij nog nooit zoiets als bij mij gezien heeft, maar misschien is er hier iemand die dit enigszins herkent?

  Groetjes,

  Marieke

  Reactie
  #2

  Hoi,

  Wat een pech! Ik heb ernstige pms vanaf de eerste menstruatie (13), zo erg dat ik in de supermarkt ging zweten en enorme krampen kreeg en niets meer kon. Thuis dan ook alleen maar liggen tot de pijn minder erg werd. Mijn ouders hadden blijkbaar nog nooit van pijnstillers gehoord 🙁

  Mijn PMS werd uiteindelijk een PMDS, en dus moest ik wel aan de pil. Dat helpt mij enorm goed, maar jij mag dat dus niet. Echt rot voor je.

  Wat mij met krampen (tijdens een stopweek zo nu en dan) wel wat helpt is een kruik op mijn buik of een bad, maar sowieso neem ik ook een pijnstiller. Die zijn er speciaal voor (feminax?) maar paracetamol neem ik liever. Ontspannende medicatie zoals valium gaat niet samen met hardlopen maar misschien voor als je thuis bent.

  Ik kan me overigens niets voorstellen bij sporten met deze klachten.

  Sterkte! Moet er niet aan denken geen pil te kunnen slikken (moest eigenlijk stoppen ivm trombose maar huisarts is met me eens dat ik dan beter andere risicofactoren daarop laag houd ipv stoppen met de pil)

  Reactie
Reageer op: PMS verlichten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief