Menstruatie blijft weg na eindigen pil

  • #1

    Hey,

    Ik heb al zowat heel mijn leven last van een ongregelmatige menstruatie, heb hier ook een keer hormonen moeten voor nemen omdat die een maand of twee gewoon niet kwam. De arts raadde me toen aan om de pil te nemen om de klachten te verminderen en ervoor te zorgen dat er meer regelmaat in kwam.

    Nu heb ik de pil helemaal uitgenomen en normaal komt dan de menstruatie na 2 dagen. Het is nu al dag 4 en heb nog steeds geen menstruatie.

    Wil er wel even bij zeggen dat ik extreme emoties heb, en dat de voorbije week echt wel stressvol was wegens het veranderen van baan en mensen moeten te bezoeken hebben voor de nieuwe baan. Ben vrij 'op mezelf' dus die nieuwe mensen maakte mij 1 voor 1 nerveus. Dit 5 dagen op rij, want 5 klanten.

    Kan menstruatie uitblijven door zenuwachtigheid/stress? Moet ik toch maar naar de dokter?

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Stress kan daar zeker wel invloed op hebben. Gewoon even rustig afwachten

    Reageer
    #3

    Onregelmatige cyclus kan te maken hebben met zaken als insulineresistentie en oestrogeendominantie. Pil lost die oorzaken niet op en zorgt voor nog meer ontregelingen. Ontregelde hormonen kunnen emotionele toestanden verergeren.

    Reageer
Reageer op: Menstruatie blijft weg na eindigen pil


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief