Menstruatie blijft weg

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo allemaal.

  Ik slik al jaren de pil. Ben vier weken geleden ongesteld geweest en hierna geen sex meer gehad. Ik zou gisteren/vandaag ongesteld moeten worden, maar het blijft weg. Wel zijn de mesntruatieklachten er en ben ik moe (maar deze moeheid kan ik ook verklaren door slecht slapen e.d.). Verder nergens last van.

  Zou ik nu zwanger kunnen zijn? En wanneer kan ik een test doen? Las dat je, doordat je de pil gebruikt, pas 3 weken na je vermoeden de test kan doen? Dus moet nu 3 weken wachten?

  Alvast bedankt voor het geven van een antwoord

  Groetjes

  Reageer
  #2

  Even in de juiste volgorde...
  Je zegt dat je geen onbeschermd seksueel contact hebt gehad. Dan kun je dus én niet zwanger zijn, én geen SOA hebben, dat is één.
  Twee, wanneer zou je ongesteld moeten zijn geworden? M.a.w. hoeveel dagen ben je overtijd?
  Drie, je kunt testen vanaf de eerste dag van de eerstvolgende verwachte menstruatie. Als je nu dus overtijd bent, dan kun je dus nu al testen.
  Tenslotte, jouw menstruatie kan ook wegblijven als gevolg van stress in het lichaam. Je zegt dat je slecht slaapt en dat zou op zich al een reden kunnen zijn dat je nog niet ongesteld bent geworden.
  Vraag: waarom wil je testen?

  Reageer
  #3

  Hoi Cleo,

  Allereerst bedankt voor je snelle reactie, erg fijn.
  1. Ik heb idd de afgelopen weken na mijn ongesteldheid geen onbeschermde sex gehad. Ik heb wel na mijn ongesteldheid menstruatie/misselijkheidsklachten gehad (die ik normaliter niet heb).
  2. Ik ben vorige week donderdag gestopt met de pil en wordt normaal dan dinsdag/woensdag daarop ongesteld. Ik ben in principe dus eigenlijk nog niet officieel overtijd.
  3. Ik wil me laten testen omdat ik bang ben, bang dat ik zwanger ben. Misschien omdat ik teveel aan het googlen geweest ben? Je leest dan veel dat je ongesteld kan worden terwijl je zwanger bent, dat menstruatiepijn, maar geen menstruatie een zwangerschapssymptoom kan zijn (innesteling?) en sommige die dan ook weer zeggen later toch ongesteld te zijn geworden, maar toch zwanger waren want dit had geloof ik ook weer iets te maken met innesteling o.i.d.

  Conclusie: ben gewoon bang geworden door al die verhalen (denk ik?)

  Reageer
  #4

  Als je bang bent, dan is het verstandig je te informeren zodat je weet hoe het werkt, en weet hoe het zit, zodat je weet wat er aan de hand kan zijn. Op basis van deze kennis maak je een keuze en onderneem te stappen om jouw onzekerheid te verkleinen. Dat is goede zelfzorg.

  En als je weer vragen hebt, stel ze dan gewoon. Er zijn hier en op andere plekken op het internet altijd wel mensen die je misschien verder kunnen helpen.

  Reageer
Reageer op: Menstruatie blijft weg
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief