Menstruatie door pilgebruik heen

 • #1

  Momenteel ben ik 23 jaar en gebruik al zo'n 6 a 7 jaar de pil. Ik heb altijd hele heftige menstruaties dus ik sla de stopweek meestal over, zo'n 2 keer per jaar doe ik een stopweek.

  Nu heb ik al een tijdje geen stopweek gehad en ben ik als nog ongesteld geworden, ondanks de pil. Ik heb dit wel vaker en dan duurt het een paar dagen. Dus ik ben gewoon doorgegaan met de pil (ben halverwege de strip).

  Echter duurt de menstruatie nu al meer dan een week. Het bloedverlies is niet heel heftig (alleen s' ochtends en 's avonds schoon maandverband), maar het is er wel (ook gewoon rood, vers bloed, geen bruin oud, bloed) inclusief de buikkrampen. Vorige week zat er ook ineens een groot stuk weefsel (circa 5 centimeter) tussen, daar schrok ik best wel van. Het is weekend dus ik kan de huisarts niet bereiken en weet niet zo goed wat te doen...

  Reactie
  #2

  Als je de pil doorslikt en een doorbraakbloeding krijgt, is het de bedoeling dat je meteen een stopweek start. Anders loop je de kans, dat je dus regelmatig last blijft houden van doorbraakbloedingen. Het weefsel zal baarmoederslijmvlies zijn, dat word afgestoten door de baarmoeder bij de menstruatie. Dus beter om nu meteen een stopweek te starten

  Reactie
  #3

  Zware bloedingen kunnen te maken hebben met oestrogeendominantie en tekorten aan voedingsstoffen. De pil doet niets aan dit soort oorzaken. De pil bevordert de oestrogeendominantie, werkt verhogend op het cortisol en zorgt voor verliezen aan vitaminen en mineralen, waaronder zink.

  Reactie
Reageer op: Menstruatie door pilgebruik heen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief