Menstruatie en anticonceptiepil

Online ZorgZus
 • #1

  Ik ben een meisje van 14 jaar die sinds 4 maanden de pil (Deso 30 op voorschrift van de gynaecoloog) neemt om haar regels te kunnen controleren & om zwangerschap te vermijden. 2 juli (3 dagen voor mijn regels) heb ik met mijn vriend 'onveilig' seks gehad, dit wil zeggen zonder condoom, maar wel met het nemen van de pil gedurende 4 maanden & steeds constant & op hetzelfde moment. Ik was echter op vakantie & heb mijn pil die week doorgenomen om geen bloedingen door te laten komen. Ik maakte mij deze maand echter enorm druk over een ongewenste zwangerschap. Voorgaande woensdag was mijn strip op (laatste pil op woensdag), dus mijn regels zouden normaal dan donderdag of vrijdag moeten doorgekomen zijn (meestal de tweede dag, dus vrijdag). Het is nu echter al de 3de dag & ze zijn er nog niet: ik heb enkel af & toe een donkerbruine afscheiding. Is dit iets om mij ongerust over te maken of is dit een teken dat mijn menstruatie er aan zit te komen (heb dit namelijk nog al gehad). Alvast bedankt!

  Reageer
  #2

  Je menstruatie kan wel iets later komen omdat je de pil hebt doorgeslikt. Gewoon rustig afwachten.

  Reageer
  #3

  Dankjewel Tandor! Stelt mij gerust.

  Reageer
  #4

  Beste

  Is het dan normaal dat mijn menstruatie pas na x aantal dagen doorkomt? Op de bijsluiter van mijn pil staat na 2-3 dagen dus normaal gisteren (vrijdag) of vandaag (zaterdag). Duurt het na het doornemen van de pil dan automatisch langer, bv. 4-5 dagen of staat daar geen exacte tijd op? Is het anderzijds mogelijk om zwanger te geraken 3 dagen voor uw menstruatie wanneer je 'onveilig' seks hebt (zonder condoom, maar wel met de pil op de correcte tijdstippen 4 maanden lang al)? Altijd geleerd dat een eicel maar enkele dagen (2) overleefd & dat er daarna geen kans meer is op zwangerschap? Alvast bedankt voor het antwoord! Groetjes

  Reageer
  #5

  Als je de pil doorslikt, kan het inderdaad langer duren voordat je bloeding doorbreekt. Een exacte is is daar niet voor. Dat kan iedere keer en bij iedereen verschillend zijn. Je hebt doorgaans 7 dagen om een bloeding te krijgen.

  Als je de pil slikt, en dat goed doet zonder er een te vergeten, heb je geen eisprong en dus ook geen eicel die bevrucht zou kunnen worden, kun je dus ook niet zwanger raken.

  Reageer
  #6

  Dankuwel Tandor! Stelt mij enorm gerust 🙂

  Reageer
  #7

  ik heb mijn menstruatie sinds maandag al gekregen, maar ik heb ze nog altijd redelijk hard en het lijkt op een echte menstruatie. Maar ik maak me toch zorgen omdat er blijkbaar wel een bloeding kan zijn ookal ben je zwanger! Is er een grote kans dat ik dat heb? Langs de ene kant denk ik van niet omdat ik mijn regels deftig heb en niet een klein beetje bloedverlies. Ik gebruik ook de pil en het viel ik de 7 dagen dat ik mijn menstruatie moet laten doorkomen. Ik heb ze wel een paar dagen later gekregen omdat ik mijn pil heb doorgepakt. Kan ik zwanger zijn?

  Reageer
  #8

  Dat is niet erg waarschijnlijk.  Het zal waarschijnlijk door het doorslikken komen.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Om je menstruatiecyclus te reguleren zijn er wel betere, natuurlijke middelen om te gebruiken. Vanwege anticonceptie kan het wel handig zijn natuurlijk, al is het niet zo best voor je lichaam.

  Reageer
Reageer op: Menstruatie en anticonceptiepil
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief