slaap

  • #1

    Wie kan mij raad of tips geven i.v.m.slapeloosheid.Ik slaap al een paar maanden heel erg slecht,dat wil zeggen,hooguit twee uurtjes.Van alles al geprobeerd van drogist/apotheek maar niets helpt,zelfs melatonine niet.Daarom van de huisarts zolpidemtartraat gekregen wat ook niet hielp.Voor twee weken geleden temazepam gekregen maar er verandert niets.Ik ben overdag doodmoe,ben enorm kregel(kort lontje)en slaap s,nachts twee uurtjes.Wat kan ik doen om eens een nacht goed door te slapen? Help!

    Reageer
    #2

    Wat je wat de reden is dat je niet kunt slapen?

    Reageer
    #3

    Nee Tandor.Dat heeft de huisarts mij ook gevraagd maar ik moet het antwoord schuldig blijven.Ik val redelijk snel in slaap maar ben na twee uurtjes weer wakker en blijf dan wakker en maar draaien.Ik sta wel eens op,maar het wordt momenteel kouder s,nachts en dat vind ik niet zo prettig.Daarbij wordt mijn hond ook wakker en wil ie gelijk spelen.Geen voorkeur dus.Ik wou dat ik wist wat ik kon of moest doen.Weet jij misschien een goede raad?

    Reageer
    #4

    Even wat aanvullende vragen:

    Hoe oud ben je?
    Gebruik je nog andere medicijnen?
    Ben je man of vrouw?
    Gebruik je veel energy drinks?
    Gebruik je drugs?
    Gebruik veel suikerhoudende en koolzuurhoudende dranken?
    Wat doe je de laatste 2 uur normaliter voordat je gaat slapen?
    Wanneer eet je voor het laatst voor het slapen gaan en hoe laat ga je naar bed?

    Reageer
    #5

    Goedenmorgen Tandor. Ik ben een vrouw van 63 jaar.Ik gebruik geen energy drinks of drugs en ook geen koolzuurhoudende dranken.Wel drink ik spa orange/citroen en 1 glaasje rode wijn.Verder gebruik ik euthyrox en cytomel voor de schildklier en metoprolol voor de bloeddruk.Voor ik ga slapen om ongeveer 24.00/00.30uur zit ik meestal rustig tv te kijken en eet ik alleen wat paprika-chips.Dat is alles.Kun je hier iets mee? BVD.

    Reageer
    #6

    Heb je naast het niet kunnen slapen ook nog andere klachten gekregen?
    Hoelang gebruik je de medicijnen voor de schildklier al?

    Reageer
    #7

    Nee,behalve dat mijn gewicht steeds meer oploopt.Ik ben momenteel 81 kilo terwijl m,n normale gewicht altijd 70/72 kilo was.Natuurlijk worden we ouder en zwaarder zoals iedereen zo mooi zegt maar ik vind dit dikker worden niet zo prettig.Mijn schildklier werkt al zo,n 15 jaar te traag en is de vorige maand nog onderzocht.De waarden waren volgens de huisarts goed.Verder eet ik best wel gezond en beweeg ik ook wel.Lopen met de hond en steppen thuis en huishoudelijke werkzaamheden,voor zover het nu zonder slaap nog te doen valt.Ik hoop dat je hier nu wat mee kunt.BVD

    Reageer
    #8

    De medicijnen die je gebruikt zouden de werking van de schildklier kunnen beinvloeden waardoor deze te snel gaat werken. Dan kan slapeloosheid ontstaan.
    Alleen zijn er bij jou geen aanwijzingen voor. De waarden zijn gecontroleerd en bovendien past een gewichtstoename daar dan ook niet bij. Dat moet dan dus de oorzaak niet zijn.

    Ik weet niet of je in de afgelopen maanden in een stressvolle periode terecht bent gekomen of dat je je ergens erg zorgen over maakt. Uit de info die ik nu heb kan ik in ieder geval niets bijzonders afleiden.

    Je hebt melatonine gebruikt.
    In welke dosis heb je dit gebruikt en hoe gebruikte je het? Wanneer of hoe laat of hoelang voor het slapen gaan gebruikte je dat?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Melatonine 4,9 mg.maar werkt absoluut niet.Dankjewel voor je meedenken en snelle antwoorden,erg fijn!

    Reageer
    #10

    Melatonine werkt inderdaad niet altijd en bij iedereen.
    Je zou natuurlijk kunnen overwegen on voor korte tijd een slaapmiddel te gebruiken om de vicieuze cirkel te onderbreken. Heb je dat al eens met je huisarts besproken?

    Reageer
    #11

    Tandor,dat heb ik in het begin al geschreven,ik heb al twee verschillende medicijnen geprobeerd die ook niet helpen.Nou ja, ik zie wel.Dank!

    Reageer
    #12

    Sorry, had ik even niet in de gaten.

    Er zijn andere slaapmiddelen die iets sterker werken. Midazolam en Flurazepam. Overleg dat eens met je huisarts.

    Reageer
    #13

    Oke,dat zal ik doen.Nogmaals dank voor je snelle reacties en nog een fijne avond verder.Groet.

    Reageer
Reageer op: slaap


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief