Flexiban (Cyclobenzaprine) + SSRI antidepressiva?

  • #1

    Beste mensen,

    ik ben een jongeman (23 jaar) en die al bijna 2 jaar met verschillende klachten kampt!

    In 2009 werd door een kaakspecialist vastgesteld dat ik TMD zou hebben (Temporo mandibulair dysfunctie), heel veel pijnstillers (onder andere NSAID pijnstillers) gebruikt, ook spierzalfjes enzovoort, zelfs een opbeetplaat (splint) gebruikt, zelfs verschillende keren kinesistherapie en osteopathie gedaan, ze gaven allemaal een kortdurend tijdelijke verbetering, maar de pijn is constant aanwezig, soms lichtjes en soms ondraagbaar hevig!

    In 2010 heb ik voor het eerst kennis gemaakt met Tinnitus (oorsuizingen), gelukkig niet zo hevig luid maar een licht piepend geluid en ik heb daar heel veel moeite mee gehad, ondertussen kan ik er goed mee leven...

    Vorig jaar in september heb ik een nek/schedelfractuur opgelopen tijdens een voetbalpartij, wekenlang een stevige halskraag gedragen en de fractuur was terug goed aaneengegroeid. Wel heb ik heel veel spanningen en pijn in- en rondom mijn nek en hals gehad, heb ik nu nog steeds maar niet zo hevig als in het begin... Voor mijn nekprobleem heb ik ook regelmatig NSAID pijnstillers genomen en veel spierzalfjes en tijgerbalsem gebruikt. Gaf ook maar tijdelijk verbetering, ook hiervoor heb ik kiné gehad maar het hielp weinig... de pijn aan mijn nek valt op dit moment ook best mee, maar spanningen (soms lichtjes en soms wat meer) is er altijd!

    En nu het laatste probleem... Sinds 3 maanden kamp ik met een onverklaarbare keelpijn en sinds kort gepaard met kortademigheid (vermoedelijk hyperventilatie)!!!

    Slikken, eten, drinken, spreken, zingen, roepen en soms zelfs fluisteren doet pijn!

    3x onderzocht geweest door dezelfde KNO (NKO) arts, aan mijn stembanden (strottenhoofd) is er niks te zien... bij mijn eerste bezoek zei ze dat mijn keelamandelen zijn verwijdert toen ik een klein kind was. Ik zei dat dit klopt, maar ze zei dat ze het niet goed hebben geopereerd omdat er nog kleine restjes te zien zijn. Als je daar regelmatig last van hebt dan zou is het best te overwegen om die restjes toch te laten verwijderen zei ze. Ook kan ik moeilijk ademhalen via de neus...

    In die afgelopen 3 maanden heb ik 3 verschillende antibioticum kuren gehad en 1 corticosteroïd!!! Niks helpt, niks niks niks!

    Mijn stem is heser en zwakker geworden, ik ben zo radeloos...

    Binnenkort zal ik mijn neus slijmvliezen laten wegbranden en tevens ook die restjes van de keelamandelen laten verwijderen...

    Eens mijn keel- en neus terug wat genezen is zal ik wellicht aan zware medicijnen beginnen maar ik wou even jullie mening hierover horen.

    Ergens vorig jaar kreeg ik van een neurochirurg in Antwerpen [b]"Flexiban" (Cyclobenzaprine)[/b] voorgeschreven voor mijn aanhoudende nek, kaak- en oorpijn!

    http://en.wikipedia.org/wiki/Cyclobenzaprine

    Omdat ik schrik had van de mogelijke bijwerkingen ben ik er nooit mee begonnen.

    Omdat de artsen op dit moment de oorzaak van mijn keelpijn niet echt weten heb ik na een lang gesprek met mijn huisarts besloten om psychiatrisch behandeling te starten (dit was het advies van mijn huisarts).

    Binnenkort heb ik dus ook een afspraak bij een psychiater. Voor mijn hyperventilatie, paniek en angststoornissen (die vooral na mijn keelklachten zijn ontstaan) zal ik wellicht een [b]antidepressiva (SSRI)[/b] krijgen, misschien [b]Sipralexa?[/b]...

    http://medicinfoconsumer.devgem.be/Pdf/2405058.pdf

    Wat ik aan jullie wilde vragen is of het gebruiken van dit soort 2 medicaties schadelijk kan zijn voor het lichaam en/of het interacties kan veroorzaken???

    Ik zal uiteraard met de psychiater ook over spreken maar heeft iemand een idee?

    Groetjes

    Reageer
Reageer op: Flexiban (Cyclobenzaprine) + SSRI antidepressiva?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief